13 жовтня 2021 15:32

Максим КАЛІНІЧЕНКО: "Якщо збірна України не потрапить на ЧС, це буде персональна відповідальність Павелко"

Колишній півзахисник збірної України Максим Калініченко поділився своїми думками про поєдинок нашої національної команди проти боснійців (1:1).


- Говорячи про вчорашню поразку збірної України, не можу звільнитися від почуття дежавю. Я не обмовився, для мене вчорашня нічия виглядає як поразка. Тренерська поразка. Поразка тренерського штабу. Саме штаб повинен впливати на прийняття ключових, доленосних рішень у матчі. І те що було у Шевченка, немає у Петракова. Рівень професіоналізму помічників просто непорівнянний, хай пробачать мене фахівці, що входять в штаб нині.


Що я можу сказати про рівень, наприклад, тренера, який, зі слів самого Петракова, пропонував ще раніше замінити Шапаренка. Шапаренко! На якому вчора тримався весь креатив збірної. Може цього не було, повторюся, це зі слів головного тренера.

Всім було важко... так футбол в принципі важка гра і там так, втомлюються! Не можна відразу взяти і прибрати всіх лідерів команди, на підставі того що їм "важко"! Яремчук був готовий грати далі, я впевнений! Але добре, ти вирішив його зняти, але чому Сікан??? Чому не Довбик? Потужний Довбик, який в умовах зниження креативності у команди в цілому, міг хоча б десь елементарно втекти, продавити.

Ну і тут ми підходимо до головного-відсутності в складі Малиновського. Коли тренер змінює креативного ЦП, на оборонного, це неминуче дає сигнал команді - нам головне не програти! Це психологія, від неї не піти! А ось з тим що Петраков сказав про те, що йому нікого було випускати на цю позицію, правда. Але не тому що дійсно нікого, а тому що розкидатися такими футболістами як Малиновський, тренер не має права! І доказ цього ми побачили вже вчора, досить швидко.

Звичайно звинувачувати тільки тренера я абсолютно не в праві та й не хочу. Реалізація-бич сьогоднішньої збірної України. Стільки не реалізованих моментів, як у цьому відборі, я не бачив давно. Однозначно є над чим працювати.

Ну і не можу не сказати ось про що. Ключове рішення було прийнято в кабінетах. Рішення про припинення співпраці зі штабом Андрія Щевченка. Не саме рішення, а то як воно було прийнято. Ну і рішення про призначення Петракова. Те як воно було прийнято. І як би добре і по-товариськи я не ставився до Андрія Васильовича Павелка, варто визнати, що якщо команда не потрапить на ЧС, це буде його персональна відповідальність.


Я писав на початку про дежавю, так от, подібне розчарування після гри збірної, я відчув Востаннє тоді, коли командою керував Фоменко. Я не хотів таких флешбеків... - написав Калініченко у своєму телеграм-каналі.


Фото - FootBoom