11 жовтня 2021 10:40

Хавбек "Металіста" Харріс: "Жити в Англії і потім приїхати сюди, в Україну, без сім'ї - це важко"

Атакуючий півзахисник Металіста Кадім Харріс розповів про свій переїзд з Англії в Україну. За його словами, для нього це велика честь — бути першим англійським легіонером в історії українського футболу.


"Коли я приїхав мені сказали, що я перший англієць в українському футболі, це велика честь і мені цей факт дуже приємний. Класно створювати історію. Я сподіваюся, що після мого прикладу сюди будуть приїжджати більше англійців", - повідомив Харріс в інтерв'ю шоу Бомбардир.

"Багато англійців вузько мислять, вони не люблять їхати кудись в невідоме місце. До того ж вважають, що англійська ліга — найкраща, вони хочуть залишатися там до кінця життя. Але для мене це експеримент, можливість спробувати щось нове. Сподіваюся мій досвід змінить думки багатьох англійців і вони частіше будуть виїжджати за межі Англії".

"Коли з'явилася зацікавленість, я читав про клуб. Вони грали в Лізі Європи проти сильних команд, хоча це я і так знав. Коли я почув більше про проект, бачення клубу, я прийняв рішення приїхати сюди. Я вирішив підписати контракт на один рік, тому що тут для мене багато нового, я вирішив спробувати рік, перш ніж продовжити і все в клубі мене зрозуміли. Я щасливий тут і буду робити все, не бачу причин не перепідписати контракт на більш тривалий термін".

"Так, це спільне рішення. Як я і говорив, клуб розуміє, що важко вийти зі своєї зони комфорту. Жити в Англії і потім приїхати сюди, в Україну, без сім'ї - це важко. Але це виклик для мене, я знав, що приїду і підпишу контракт тут, впевнений що добре тут проведу час, і якщо все буде за планом, то я не бачу причин, чому не можу залишитися в клубі".

Останні два сезони 28-річний Харріс провів у Шеффілд Уенсдей. Футболіст провів 13 матчів в АПЛ у складі Кардіффа в сезоні 2018/19 і забив один м'яч. У Чемпіоншипі футболіст зіграв у 138 матчах, забивши вісім голів і віддавши 14 результативних передач.

Кадім Харріс у складі харківського клубу вже встиг провести три матчі в рамках всіх турнірів, забивши два голи.

Після дев'яти турів Металіст лідирує в Першій лізі, випереджаючи найближчого переслідувача на п'ять очок.


Фото - ФК Металіст