11 жовтня 2021 10:14

В'ячеслав ШЕВЧУК: "Фінляндія обіграна закономірно. З боснійцями буде складніше"

Своїми враженнями від матчу збірної України проти Фінляндії з проекцією на наступну гру з Боснією і Герцеговиною зі zbirna.com поділився колишній захисник синьо-жовтих В'ячеслав ШЕВЧУК.


- В'ячеслав, який для тебе був найпозитивніший момент у зустрічі Фінляндія - Україна?

— Результат. Цю перемогу заслужили як гравці, так і наставник. Думаю, що думки, ідеї, установку тренера футболістам виконати вдалося. Мені поєдинок сподобався. У нашої збірної був відмінний настрій, концентрація була на високому рівні, хороші виходили атаки і контратаки, і в цілому була класна організація гри, тому цілком заслужена перемога збірної України.


- Гра забувається результат залишається? Це стосується другого тайму.

- Я не сказав би, що у другій 45-хвилинці синьо-жовті погано виглядали. Були дуже класні відрізки, часом, фіни були краще. Футбол, який зараз показує збірна України, він енерговитратний, йде висока інтенсивність, постійно потрібно робити пропозиції вперед, стало більше вертикальності. Тому в другому таймі, можливо, десь сил і не вистачало, але в той же час не можна було упускати перемогу. Ось ці фактори і вплинули на такий розвиток подій на полі.


- Що скажеш про заміни Олександра Петракова?

- Соболя, напевно, поміняли через травму, але вийшов замість нього Корнієнко, був хороший. Не отримуючи достатнього ігрового часу в Шахтарі, захисник відмінно себе проявив, як в обороні, так і в атаці. Я згадую свій період кар'єри, коли я не потрапляв до стартового складу гірників, але в збірній виходив з перших хвилин і непогано себе проявляв. Мірча Луческу дивився ці поєдинки і потім давав мені шанс. Може, і Корнієнко цього заслужить.


- Що найбільше не сподобалося в грі синьо-жовтих?

- Те, що в другому таймі ми іноді глибоко сідали. Але знову ж таки, це момент психології, дуже потрібен був результат. І як я вже сказав, десь не вистачило фізичних кондицій через великий обсяг виконаної роботи. Фінляндія - це серйозний опонент. Як можна подивитися будь-якої збірної з цією командою непросто. Вже всі в Європі вміють грати у футбол. Фіни чимось мені нагадують Ісландію, така ж агресивна команда зі своїм лідером в атаці. Ми обіграли гідного опонента, причому, заслужено.


- Ця перемога дає впевненість на матч з Боснією і Герцеговиною?

— Безумовно. Будь-який позитивний результат дає психологічну впевненість. Ця перемога була дуже потрібна команді Олександра Петракова після трьох нічиїх поспіль. Шанси є, є перспективи рухатися до своєї мети.


- Якого матчу ти чекаєш від збірної України у вівторок?

- Чекаю чергового фіналу для синьо-жовтих. Тільки так ми зможемо домогтися максимального результату. Дуже важливо, щоб до матчу з боснійцями команда встигла відновитися, оскільки на велику ротацію нам розраховувати не варто, адже кадрового потенціалу нам поки не вистачає.


- Це пов'язано з відсутністю Віталія Миколенка, Олександра Зінченка, Віталія Буяльського і, зокрема, Руслана Малиновського?

- Незамінних футболістів не буває. В даному випадку команда зіграла відмінно. Але ті ж Малиновський, Зінченко тільки б посилили збірну. Кажуть, що Малиновський не підходить для схеми гри Петракова. Та все він підходить. Наставник може зіграти по тактичній розстановці 3-4-1-2. І саме там, де одиниця, в позиції помилкової дев'ятки, Малиновський діє, як вбивця. Я дуже сподіваюся, що все владнається і Руслан повернеться в збірну, від цього наша команда тільки виграє.


- На папері ми сильніші за боснійців?

- Для мене зараз шанси команд 50 на 50. Зустрінуться приблизно рівні суперники. Все розсудить гра, але я вірю в цю збірну України. Тим більше що матч відбудеться у Львові, де неймовірна атмосфера на трибунах.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК