10 жовтня 2021 09:11
2

Йожеф САБО: "Не очікував, що відразу піде гра атака на атаку, а Петраков - молодець!"

Збірна України в відбірковому матчі ЧС-2022 обіграла На виїзді Фінляндію з рахунком 2:1, здобувши першу перемогу в кваліфікації. Проаналізувати гру команд в цьому поєдинку Footboom попросив заслуженого тренера України, екс-наставника Національної Дружини Йожефа Сабо.


- Сподобався матч в цілому, і особливо перший тайм, в якому наша команда зуміла забити два м'ячі, - зазначив Сабо. - Зізнаюся чесно, я не очікував, що в перші 45 хвилин, буквально зі стартового свистка піде гра атака на атаку. Чомусь думав, що збірна України буде діяти акуратніше. Але був відкритий футбол, і у нас було більше моментів, ніж у господарів поля. Збірна Фінляндії нічого нового не показала, і нічим не здивувала.


- У першому таймі українці могли забивати більше і фактично вирішити долю матчу задовго до фінального свистка…


- Фіни допускали дуже багато шлюбу, і наші, звичайно ж, могли забити і три, і чотири м'ячі. Однак, щоб потім не було питань, своє перевагу потрібно доводити, тобто, забивати. Але, на відміну від збірної Фінляндії, ми все-таки багато створювали і відправили у ворота суперника два м'ячі. У фінів ніхто не вразив, в тому числі, і Пуккі, який забив випадковий гол. Так що, все закономірно.


- Швидкий гол допоміг збірної України?


- Безумовно, все вийшло просто ідеально. Ярмоленко-молодець, діяв холоднокровно і продумано. Чому так швидко рахунок був відкритий? Того що, як я говорив на самому початку, йшла атака на атаку, і нам це було на рука. - До матчу ви говорили, що відсутність Малиновського і Зінченка може негативно позначитися на грі національної команди…


- Цих футболістів не вистачало, мабуть, тільки в кінцівці зустрічі, коли всі поспішали і з'явився шлюб в передачах. Команда впоралася, але слід пам'ятати, що грали ми проти Фінляндії. А є адже суперники і посильний.


- Петракова можна похвалити за тактику і настрій команди на поєдинок?


- Так, він виконав хорошу роботу. Хочеться також відзначити Ярмоленко, який, поки у нього залишалися сили, був дуже корисний. Сподобатися футбол у виконанні Шапаренко-хорошої робочої конячки. Важливо, що він зростає від матчу до матчу. Ну і П'ятов в черговий раз довів, що він один з кращих голкіперів країни-все по справі, спокійно і впевнено. Повторюся, гол не його вина.


- Наскільки високі шанси збірної України на успіх у групі після перемоги над Фінляндією?


- Тепер потрібно закріпити успіх - в домашньому матчі з Боснією і Герцеговиною. У Львові має бути тільки перемога, після якої у команди Петракова буде 11 очок. Відчепимо таким чином, а фіни з такою грою, як проти України, навряд чи зможуть на фініші кваліфікації поповнити свою скарбничку.


Фото - сайт телеканалiв "Футбол 1/2/3"

Даже при победе над Боснией мы отцепим только лишь финнов,но никак не самих боснийцев,ведь будет еще игра в Боснии и вот там все и решится. Но побеждать дома Боснию просто необходимо,иначе будут очень большие проблемы
Сховати
katso, возможно заключительный матч с боснийцами уже не будет ничего решать, если накануне, в матче с финнами они потеряют очки в непростом матче. Но в том, что дома нужно обязательно побеждать, я с Вами на 100% согласен!