9 жовтня 2021 15:03
4

Блогер: "Плану "Б" у Ротаня як не було раніше, так і немає..."

Блогер Михайло Смоловий - про матч збірної України U-21 з Францією (0:5).


- XG графік


Тут навіть ймовірності результатів було лінь вираховувати: настільки все очевидно з 0 ударів...

Таловеров нас покинув на 27' хвилині (безглуздий підкат далеко від воріт), тому перша тридцятка репрезентативна:

- хороший темп в 17.67 передач
- всього 5.71% частки лонгболів
- пристойні 4.52 передачі за середнє володіння

Тобто можна говорити, що картина була досить адекватною, абияк, але м'яч тримався. Але рівно до тих пір, поки справа не доходила до просування:

- всього 31.82% точності пасів, що істотно наближають м'яч до чужих воріт
- всього 7 з 117 точних передач нашої збірної були з просуванням, назад / поперек біля своїх воріт

Звідси і логічно, що володіння у нас були, але за перші 30' хвилин матчу:

- лише 1 (!) позиційна атака
- лише 1 контратака

Це той самий тиск, який згадував після гри (6.68 PPDA). Поки Динамо грає швидкі фланги, академія Шахтаря грає в пас, і грають в пас хлопці добре. Але відразу потрібно уточнювати: вони грають в пас добре з тієї причини, що ніхто в чемпіонатах U17/U19 не чинить тиску. Тут на міжнародному рівні з'являється тиск і хлопцями, як заможним футболістам приходить кінець...

Плану Б у Ротаня як не було раніше, так і немає. Але він і не потрібен - готує кадри.

Хоча стоп: збірна ж більше не грає в контроль, а грає в Чапаєва! Куди і кого тоді готує Ротань? Ось виходить Петраков на ЧС: кого і куди готує Ротань, якщо його Павелко поставив в молодіжну, щоб не грати в Чапаєва? Кумедний кейс. Ротань вже повинен перебудовуватися під бей-біжи і склад набирати під бей-біжи: тепер це ідея нашого футболу, як в старі-добрі.

На момент першого голу збірна Франції вже настріляла більше 1 кг, ще в повних складах. Русик до пори виручав. Середня дистанції цих ударів - 14.16 метрів.

У нас всього 23 точні передачі з просуванням на 282 точні в матчі. А 51% всіх передач Ми накрутили у своїй першій третині.

Звідси проблема виходу з оборони в атаку виходить на перший план.

У нас одночасно грають одні з найталановитіших глибинних плеймейкерів, яких випустили академії Динамо і Шахтаря за 3 останні роки (Михайленко і Бондаренко), у нас є Судаков і Криськів, які виділялися на молодіжних рівнях внутрішніх змагань, але виходу з оборони в атаку - немає...

Виникають питання вже і до Ротаня.

Ось є Батагов, який після 2 привозів в грі проти ШД минулого сезону був з кінцями посаджений Йовичевичем на лавку. Зараз в Дніпрі-1 грає в опорці хто завгодно (Джурасек, Піхальонок, Ігнатенко, Ді Франко, Когут), але не Батагов.

Хлопець зіграв в УПЛ 262 хвилини і ще 149 за дубль/U19 за весь 2021 рік. Це в сумі менше, ніж за збірну Ротаня цього року - 646 хвилин.

Що це за крамничка благодійності? Що цим хоче довести Ротань, а головне кому він це хоче довести? Йовичевичу? Петракову? Собі?

Ми ставимо на найважливішу позицію (ЛЦЗ) гравця, який не грає в клубі, тим більше не грає ЦЗ (він опорник). На нього в короткостроковій перспективі клуб навіть не розраховує, якщо підписує влітку Джурасека, Ігнатенка і Піхаленка. Але у Ротаня це ключова фігура, в тому числі при виході з оборони. Що ми отримуємо:

- 10 втрат на своїй половині в т. ч. 2 ударні (гол Діопа і перший гол Шеркі)
- всього 5 передач з просуванням (4 з них на В'юнника в другому таймі)
- а взагалі головний адресат його передач...воротар Нещерет (8)

І так по кадрам можна багато питань задавати. Сич, наприклад, нещодавно грав проти Динамо за Рух в опорці (0:2). Тут з нього різко зробили ПЗ, на виході тільки 4 виграних єдиноборства з 14 (29%).

Зліва для порівняння грав профільний ЛЗ ( наш Вівчаренко) - виграв 10 з 14 єдиноборств (71%).

Що це за цирк? Якщо вони грають через "розуміння принципів", то де і в чому воно проявляється?

24 удари Франції і 13 з них передували наші втрати.

50 втрат у першій третині-новий рекорд за 7 років спостереження за U21 Wyscout.

Ну, не виходить через пас нічого, то бийте пиром вперед, як діди. Ні, ми закінчуємо матч "на стилі" з 8.93% частки довгих. Норма.

Тому поки фізруки в ДЮСШ не перестануть заганяти свої команди в штрафну, як тварин в стійло, щоб грати 0:0 на відбій - ні про який розвиток хлопців, ну, або дебют в 17 років за збірну (як Гаві), мови бути не може.

Той футбол, про який отримують уявлення наші діти від фізруків - вимер. Такий футбол зустрічається тільки в далеких селищах, де ще збереглися самі фізруки... - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.



Можна подумати, у нього є план А....
Сховати
Буковина, с языка снял прям. Прям слово в слово.
Сховати
pashik, думаю, не тільки у Вас. Очевидні ж речі
Сховати
Буковина, згоден