9 жовтня 2021 11:43
2

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Якщо в матчі з фінами дамо слабину, вони нас задавлять"

Сьогодні в Гельсінкі збірна України проведе матч відбіркового турніру чемпіонату світу проти команди Фінляндії. Про перспективи команди Олександра Петракова в цьому поєдинку zbirna.com розповів колишній півзахисник синьо-жовтих Євген ЛЕВЧЕНКО.


- Євген, з надією або побоюванням ви очікуєте матчів нашої збірної проти фінів і боснійців?

- Буде дуже складно, обидва суперники демонструють в'язку гру, будуть пресингувати. Ми всі пам'ятаємо домашній матч проти збірної Фінляндії. Тим не менш, я з оптимізмом очікую найближчого поєдинку в Гельсінкі. Важливо, щоб наші футболісти вийшли на цю зустріч з вірою в перемогу і весь ігровий час були сконцентровані, оскільки поразка у Фінляндії поставить хрест на наших надіях потрапити на Чемпіонат світу.


- З різних причин ці поєдинки пропустять Віталій Миколенко, Руслан Малиновський, Олександр Зінченко, Віталій Буяльський…

- Да уж. Це сильно послаблює потенціал збірної України. Це наші провідні футболісти, на яких ми завжди розраховуємо. Нехай вони не завжди показують яскраву гру, але те, що хлопці завжди викладаються на 100%, факт. Відсутність цих виконавців вплине на якість гри збірної України. Залишається сподіватися, що тільки на результаті це не позначиться. У свою чергу інші футболісти мають шанс вистрілити, щоб надалі збільшити конкуренцію в збірній.


- Відсутність Малиновського стоїть осібно. Ваша думка з цього приводу.

- У моєму розумінні дуже дивно розкидатися такими футболістами. Упевнений, що Малиновський з радістю приїхав би в збірну. Так, я завжди говорив, що тільки тренер вирішує, кого запрошувати в свою команду, але в нашому випадку це відчутна втрата. У Руслана дуже багато якостей, які могли б принести користь команді.


- У матчі з Фінляндією збірна України діятиме з позиції сили?

- Ми повинні контролювати м'яч. Якщо ми дамо слабину, вони нас задавлять. Коли як не зараз доводити, що нічия в Києві була непорозумінням.


- Хто наш головний конкурент у боротьбі за друге місце?

- Тут важливо інше, чи зможе збірна України вийти на той рівень, який нам пророкують в Європі. Будь-якого з трьох суперників не можна скидати з рахунків, тому найважливіший матч, найближчий.


- Хто зараз повинен звалити на себе роль лідера збірної України?

- Серед польових гравців це, без сумніву, Андрій Ярмоленко. У воротах Андрій П'ятов, який не дарма повернувся до збірної (посміхається). Вірю я і в Миколу Шапаренка. І хочеться, щоб футболісти, які виступають за кордоном, більше брали на себе ініціативу. В першу чергу це стосується Романа Яремчука.


- Яким буде ваш прогноз на майбутній поєдинок?

- Повторюся, що матч проти збірної Фінляндії буде дуже непростим. Олександр Петраков зараз перебудовує цю збірну під свій лад, але я дуже сподіваюся, що команда не втратить той малюнок, до якого ми довго йшли. Я люблю цю збірну України за те, що вона грає у футбол, а не панічно б'є м'яч вперед. А що стосується самого результату, то я поставлю на мінімальну перемогу синьо-жовтих - 1:0.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК

не примазывайся, "они нас задавят..."
Сховати
Ждем_перезагрузку_состава,

Ахаха. Космополит Левченко говорит о - "нас", это кого космополитов!?

Евгений, вы вроде бы как голландский подданый или мы ошибаемся!?

- "Президент Профсоюза футболистов Нидерландов", вы как резидент воглавляете этот замечательный орган, отстаивающий интересы голландских футболистов!?

Кто же вы украинец, голландец или космополит!?

Как то все запутанно получается...