7 жовтня 2021 16:11
4

Паулу ФОНСЕКА: "Всі діти в Україні повинні отримати кращу систему футбольної підготовки, ніж зараз"

Колишній тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека поділився думкою про розвиток дитячого футболу в Україні.


- Вважаю, Україна має дуже великий потенціал. В першу чергу, це велика країна з великим числом дітей, які люблять футбол. Вважаю, має відбуватися революція в українському футболі.

Є багато схожих ситуацій, які були в Португалії, хоча нас всього 10 млн і, напевно, не було стільки дітей, які хочуть грати у футбол. У Португалії так само немає можливості купувати дорогих футболістів і привозити їх зараз. Ми повинні сфокусуватися на тому, щоб виховувати футболістів.

Вважаю, всі діти, які зараз є в Україні, повинні отримати кращу систему підготовки, ніж та, яка є зараз. В першу чергу потрібні тренери. Напевно, це було секретом успіху в Португалії. Ми підготували молодих тренерів, які працювали в різних умовах.

І ми повинні підготувати тренерів, щоб вони могли працювати з дітьми, які потім прийдуть в команди. Але для цього треба провести підготовку тренерів. Якщо УАФ або держава це, це не так і важко, то це дуже добре. Україна матиме можливість продавати своїх гравців за кордон.

Це довгий процес, але він обов'язковий. Створити умови підготовки сильних тренерів, виховувати цих фахівців. Мати хороші поля - теж не так важко сьогодні. І потім вже зацікавлювати дітей займатися футболом.

Створювати умови, щоб люди відвідували стадіони. Багато чого можна зробити, тому що в Україні є потенціал. Не вистачає тільки того, хто може направити цю справу в правильну сторону. Потенціал України не викликає сумніву, - сказав Фонсека.
Можно уже записывать золотыми скрижалями правило: "Чем дальше человек отдаляется от кротовни, тем яснее и умнее становятся его мысли и высказывания" Аминь!
Потенціал, звісно,є. Але справа в тому,що біля керма нашого спорту ,і зокрема,футболу опинилися ті, для кого сенс життя і своєї ,, діяльності" побільше,, нахапати", а не думати про виховання дітей, чи про розвиток футболу
Сховати
Henry, если дядя Ринат будет и дальше вкладывать по 40 млн. евро в бразильский футбол, то украинский от этого не выиграет и лучше не станет.
А вот про подготовку молодых тренеров, и именно качественная подготовка нужна, это он в точку. Многие теперешние тренера, у большинства которых игровая карьера строилась по типу "ФИЗИКА это ГЛАВНОЕ", всё это переносят и на детей. Но теперешний футбол, уже далеко не одна "физическая сила". Вот и получаются у нас тренера "Физрук", а в голове бум-бум в плане всестороннего развития малышей.