29 вересня 2021 19:27

Ігор КОСТЮК: "Чітко розуміли, як грає "Баварія" і домоглися перемоги"

Головний тренер "Динамо" U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над "Баварією" в Юнацькій Лізі УЄФА.


- Ми виконали план на іргу. Те, що ми розбирали, сьогодні максимально спрацювало. Добилися перемоги.

- Такий великий рахунок закономірний?


- Ми чітко розуміли, як грає суперник . Їх фланги залишають бажати кращого. Знали, що у нас там буде перевага. Швидкі виходи в атаку Волошина і Діалло принесли нам сьогодні перемогу. Суперник оголював фланги, залишав нам простір, і ми цим скористалися.


- Ви довго не робили заміни. З чим це пов'язано?


- Коли команда в тонусі і тримає ритм, не вважаю, що потрібно щось міняти. Коли забили більше двох м'ячів, вже можна було робити заміни. У нас наступна гра з "Шахтарем". На жаль, нам не вдалося змістити гру ще на один день, але нічого страшного. Почали міняти гравців, щоб дати їм відпочити і готуватися на гру з "Шахтарем".

- Сьогодні нарешті забив Скрипник.


- Його вже вся команда підтримує. У нього була достатня кількість моментів. Виходив один на один і на порожні ворота, але не міг забити. А сьогодні з горем навпіл м'яч залетів. Для нього це додатковий стимул, щоб більше працювати і намагатися прогресувати. У такх моментах потрібно бути холоднокровніше.


- За рахунку 0: 4 Нещерет здійснив сейв. Це був принциповий момент для вашої команди?

- Руслан є Руслан. Він наша гора ззаду. Проявив себе і тримав оборону в тонусі. Коли ззаду є такий гравець, наша оборона відчуває себе впевненіше.


- Дві перемоги на старті - це вагома заявка на кінцевий успіх чи все ще попереду?


- У нас кожна гра чемпіонська. Так, ми набрали 6 очок, але це ще не дає права виходу в наступний раунд. Коли обіграємо всіх по два рази, буде зрозуміло, що ми виходимо. Зараз буде дві гри з "Барселоною". Думаю, це будуть вирішальні матчі. Сподіваємося, що доб'ємося в них позитивного результату.


- Сьогодні керівництво клубу було на матчі, персонально вболівало за вас і вашу команду.


- Так, вони теж брали участь в іграх і дуже переживали. Для хлопців це додатковий стимул. Коли керівництво присутнє на стадіоні, заходить в роздягальню - дорого коштує. Вони всі розуміють, що взаємозв'язок керівництва з молодіжною командою дуже важливий. Розуміють, що вони на виду, за ними стежать. Немає дистанції.


- Хоча результат матчу успішний, початок гри був дивним. Той же Саліхаміджіч раз по раз валив Діалло і залишався безкарним. Ви теж відпускали ремарки з приводу суддівства. Не було хвилювання, що все може перевернутися і піти не так?


- Звичайно, хвилювання було. Коли такі явні фоли, Григорій Михайлович каже, що має бути червона картка. Суперник б'є в обличчя, а йому не дають навіть попередження. Ми були схвильовані тим, в який бік все повернеться. Як арбітр судитиме. Але перший гол надав нам впевненості. У першому таймі могли забивати ще кілька м'ячів. Після перерви, як і в матчі з "Бенфікою", коли з'явилося більше простору, ми ним скористалися.


- Перед вильотом у вас була маленька подія. Вийшло, що на фарт?


- Якщо ми виграли 4: 0, значить, на фарт.