28 вересня 2021 16:47

Лам про ПСЖ: "Новий символ Парижа після Ейфелевої вежі і Нотр-Дама, тепер це фаворити Ліги чемпіонів"

Колишній захисник "Баварії" Філіп Лам написав колонку про ПСЖ.


"Їх лінія атаки відома будь-якій дитині в Токіо, Делі, Кейптауні, Лондоні та Ріо. Неймар і Кіліан Мбаппе – не тільки найталановитіші, а й найдорожчі форварди світу. У сумі вони коштують понад 400 млн євро. Тепер і Ліонель Мессі надів футболку ПСЖ, а це футболіст, шість разів ставав кращим у світі, до цього був героєм "Барселони".


Ця трійка - найвідоміші футболісти на планеті, в сумі у них більше 500 мільйонів передплатників в соцмережах. Не вистачає тільки Кріштіану Роналду, але це вже точно було б занадто для будь-якого тренера.


У Парижі мислять глобально. У Лізі чемпіонів, де сьогодні у них матч з "Манчестер Сіті", тепер ПСЖ є фаворитом. Якщо вони візьмуть трофей, то французькому клубу таке вдасться вперше з 1996 року. Протягом останніх років ПСЖ був близький, ставши півфіналістом в минулому році і фіналістом в позаминулому.


Число фанатів ПСЖ по всьому світу зростає. Якщо фанатам дадуть можливість побачити зірок ПСЖ поблизу, то збереться така ж натовп, як і навколо поп-зірок або голлівудських акторів. Футболки добре продаються. Коронавірус нічого не може зробити з ПСЖ. Клуб у всіх на вустах.


Після Ейфелевої вежі і Нотр-Дама у Парижа з'явився новий символ-шалено дорога футбольна команда.


Клуб навіть став частиною поп-культури. Гравці популярні у реперів, а їх відео досягають дев'ятизначних показників за переглядами. ПСЖ бере участь і в індустрії моди. Дизайнер Крістель Коше створила футболку ПСЖ, яку продавали за 3 тисячі євро. Бейонсе, Леонардо Ді Капріо і Мік Джаггер теж брали участь. Це підходить Парижу, столиці моди і екстравагантності", - написав Лам.