27 вересня 2021 22:25
2

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: "Інтер" сильніший, але я думав, що і "Шахтар" сильніший за "Шериф"

Наставник «Шахтаря» Роберто Де Дзербі дав коментар перед матчем 2-го туру Ліги чемпіонів проти «Інтера».


Гра відбудеться у вівторок, початок о 19:45. Обидві команди програли свої стартові матчі.


– Завтра «Шахтар» уп'яте зіграє в Лізі чемпіонів проти клубу з Мілана. До цього двічі зустрічалися вдома з «Інтером» і двічі – з «Міланом». У цих чотирьох матчах «гірники» не забили жодного м'яча: три сухі поразки та нульова нічия минулого року. Вас не бентежить така невтішна статистика? («Спорт-арена»)
– Звісно, «Інтер» – дуже сильна команда. Минулого сезону вони виграли чемпіонат Італії, що дуже нелегко зробити. А цього сезону, вважаю, вони навіть сильніші. Однак ми – «Шахтар», намагаємось завжди саме грати, продемонструвати гарний футбол. Ми будемо готові. Знаємо, що в нас складний суперник, але й ми також почали новий цикл, у нас теж новий курс. І нам слід додати щось, аби добре зіграти.


– Ви говорите, що команда Індзагі сильніша, ніж команда Конте. Що маєте на увазі? («Футбольний формат»)
– Я вже називав причину. Вони втратили Лукаку й Хакімі, проте замінили їх гарними, міцними футболістами. Вони втратили Конте, якого я вважаю одним з найкращих тренерів в Італії, однак команду очолив Індзагі – теж відмінний тренер, якого я добре знаю. Ця команда завоювала Скудетто, чого домогтися нелегко, і відчуває велику впевненість у своїх силах. Перемоги завжди допомагають поліпшити рівень і додають ментальності.


– У вас багатий досвід зустрічей з італійськими клубами на посаді тренера «Сассуоло», але в «Шахтарі» – перша. Чи не спричиняє це у вас хвилювання, чи не чинить додаткового тиску? І в підопічних Сімоне Індзагі ви вже неодноразово вигравали. Наскільки комфортно вам з командами цього тренера? (112ua.tv)
– Зустрічалися вже багато разів: іноді щастило більше мені, іноді – йому. Я дуже ціную Сімоне Індзагі як тренера. Завтра буде цікавий матч. Що стосується першого запитання, звичайно, не можу сказати, що не відчуваю тиску. Інакше я не міг би працювати як тренер! Розумію, що є очікування, проте для нашої роботи це нормально. Моя концентрація – стовідсотково на завтрашній грі з «Інтером». А ще в нас у неділю також дуже важливий матч із «Динамо», де ми також повинні продемонструвати гарний футбол. Попереду цікаві поєдинки.


– Ви очікуєте, що «Інтер» гратиме в атаку? Сімоне Індзагі сказав на пресконференції, що в останніх поєдинках вони створили багато гольових моментів. І ще: обидві команди програли перші матчі. Як ви почуваєтесь у цій ситуації? (Corriere della Sera)
– Так, ваша правда, обидві команди програли, але по-різному, тому що «Інтер» зазнав поразки від мадридського «Реала». Чого очікую від суперника? Не вважаю, що «Інтер» змінить підхід. Звісно, не знаю, як буде завтра, однак я подивився матч з «Аталантою» – вони провели гарний поєдинок фізично і в атаці. Ми знаємо, як вони грають. У Лізі чемпіонів команда має бути готовою реагувати на всі ситуації, що найголовніше.


– Є статистичні дані, згідно з якими 95 відсотків тренерів перед відповідальними матчами не називають стартового складу, і лише п'ять сміливо таку інформацію надають. До якої категорії належите ви? Якщо до другої, чи можете назвати одинадцять хлопців на завтра? («Газета по-українськи»)
– Я в категорії тренерів, які люблять називати стартовий склад своїм футболістам. І потім не проблема додати або змінити якесь рішення щодо одного гравця. Звичайно, сьогодні я не називатиму склад на завтра.


– Україна зараз живе перемогою Олександра Усика. Чи дивитесь ви бокс? Якщо порівнювати боксерський поєдинок і завтрашній матч, хто в цьому протистоянні Усик, а хто Джошуа? (Tribuna.com)
– Я – не людина спорту. Люблю тільки футбол. Я хворий футболом. Якщо ви бажаєте дізнатися відповідь, будь ласка, поговоріть зі Степаненком або іншими хлопцями, тому що вони краще за мене знають про це. Я, відверто кажучи, не знаю. У мене є багато футбольних моментів, за якими є що думати, тож я залишаю нагоду відповісти футболістам.


– Що потрібно завтра зробити «Шахтарю», щоб виграти цей матч? («Вісті»)
– Навіть якщо ми завтра зробимо все, що ми можемо, це не означає, що ми переможемо. Я сказав, що «Інтер» сильніший, але я також думав, що «Шахтар» сильніший від «Шерифа», а зрештою отримав інший результат. Усі матчі починаються з рахунку 0:0. Футбол – це завжди цікаво. Я просто знаю, що завтра ми повинні бути гарними з м'ячем і без м'яча. Ми повинні грати сміливо. Майже всі мої футболісти мають розважатися на полі, адже я знаю: якщо вони розважаються, вони можуть дати сто відсотків. Подивимось, яким буде результат, однак я гадаю, що все мною перераховане для нас дуже важливо.


– Ви зараз тренуєте за кордоном, проте дивитесь італійський футбол, як грають «Мілан», «Ювентус», «Наполі» та інші? І раджу подивитися бокс – була цікава боротьба. (La Repubblica)
– Дякую за пораду. А що стосується першої частини запитання, так, я дивлюся різні чемпіонати – як Ла Лігу або Прем'єр-лігу, так і Серію А, тому що я італієць. Мій інтерес завжди більший до футболістів, яких я тренував. Наприклад, Локателлі у «Ювентусі», Капуто в «Сампдорії», Вакка у «Венеції». Цікаво стежити за Італією, адже багато команд поміняли тренерів – Моурінью, Аллегрі, Спаллетті, Саррі, інші. Дивитися важливо – це моя професія, моя робота, і як італійцеві мені завжди цікаво стежити за своїм чемпіонатом.

Всё больше убеждаюсь, что в шахтёре прививку через укус ставят, в каждом интервью слова о величии и силе шахтёра)))..., к командам УПЛ пренебрежительное отношение. Мерзкие твари (не удержался).
Шахтер то игроками сильнее Шрифа) только тренер у Шрифа сильнее)