26 вересня 2021 08:08

Леонід КУЧУК: "Хоч ми і зіграли невдало, навіть бридко, але вболівальники не давали футболістам розслабитися"

Головний тренер «Руху» Леонід Кучук поспілкувався з журналістами після матчу з «Динамо» (0:2).


- Прокоментуйте епізод із пенальті...

- Необхідно переглянути епізод. З моєї позиції - метрів 50-60 до нього було, і дуже важко з цієї точки визначити межі штрафного майданчика. Природно, пропускаючи з пенальті, ти втрачаєш стратегічну ініціативу. В принципі, ми її відразу втратили, але непогано оборонялися - щоправда, при цьому втрачали дуже багато м'ячів при виході з оборони. Я нарахував мінімум 20 обрізок. З класними командами ти відразу отримуєш відповідь. У другому таймі ситуація трохи змінилася. У нас хоч щось почало виходити. Але рівень гравців «Динамо» дуже високий, і ми діяли так, як вони дозволяли нам.


- Як вам атмосфера на стадіоні?

- Чудова. Вболівальники у Львові неймовірні. Хоч ми і зіграли невдало, навіть бридко, але вболівальники не давали футболістам розслабитися. Завдяки їм наприкінці зустрічі в нас хоч щось почало виходити - почали і пресингувати, і забирати м'ячі, віддавати точніші передачі.


- Наскільки «Динамо» здивувало вас сьогодні?

- У нас не така обойма гравців, як у «Динамо». У нас, як то кажуть, іноді шлюзи немає чим закрити. Коли ж не вистачає кількості, що дає якість, тоді відкритий футбол протипоказаний та необхідно використовувати будь-який свій шанс. Якби забили, могли б «повеселитися». А так...


- Як ви сприйняли цю поразку?

- Дуже спокійно. Потрібно об'єктивно оцінювати те, що сталося. За що сварити футболістів? За те, що вони не можуть віддати пас? Це виховується не лише сьогодні й зараз, а ще коли закладається рівень майстерності. Гравці віддали всі сили, і потрібно це пережити.