24 вересня 2021 22:06
3

Де Дзербі - про поєдинок з "Динамо": "Ми зіграли грандіозний матч у всіх планах"

Головний тренер "Шахтаря" Роберто Де Дзербі в iнтервью клубному YouTube-каналу прокоментував перемогу над "Динамо" (3:0) в Суперкубку України.


- Чи все вдалося в матчі?

- Відразу скажу, що я дуже-дуже радий і задоволений. Особливо, як ми зіграли. Дуже радий, тому що у нас була футбольна злість. Дуже радий за футболістів, клуб, менеджерів, які вірили в мене і запросили мене сюди з Італії. Звичайно, вони ризикували. Тому що я не знаю мову, український чемпіонат.

Дуже радий за президента, який зробив дуже багаті фінансові інвестиції, щоб створити цю команду. Дуже радий за всіх уболівальників з Донецька, які живуть по всій Україні і не можуть підтримувати на стадіоні команду. Було б гарно виграти з нашими вболівальниками.

- Команду варто похвалити за цей матч?

- Я перфекціоніст. Намагаюся завжди дивитися, чого не вистачає команді, що у нас вже є. Може, в першому таймі ми грали дуже м'яко. Може, ми занадто сильно поважали "Динамо". Але потім ми зіграли грандіозний матч у всіх планах.

- Перший гол Траоре - ключова подія матчу?

- Так. Але у нас вже був і другий гол Траоре. "Динамо" теж почало грати добре. Але потім ми зрозуміли, як грати. Може, спочатку у нас були деякі складності через травму Матвієнка. Коли грали 10 проти 11, у нас були труднощі. Але потім хлопці зрозуміли, як зіграти.

- Такі перемоги допомагають ставати командами з великої літери?

- Будь-які перемоги дозволяють бути сильною командою. Але ми повинні думати про наступний матч в суботу. Мусимо відзначити перемогу, а потім відразу забути про цей день, думати про майбутнє. У нас буде дуже складний матч з "Вересом".

Якщо хочемо бути командою з великої літери, не повинні втрачати отримане і робити крок назад.

- Чи відчули ви атмосферу українського класико?

- Так. У мене було багато емоцій. Для мене велика відповідальність працювати в Україні. Це велика честь. Повинен все показувати. Навіть якщо я тренував в Серії А, повинен показати, що вмію проводити роботу і в Україні. Особливо повинен це робити для людей, які вибрали мене.
Тело первый трофей в жизни как тренер добыл! Пускай по кукарекает... главное ушатать их в чемпионате!
Ты смотри раскудахтался, "герой" Молдовы. Был и у нас специалист по Суперкубкам...
...шось мені думається, що цей клоун Діда розізлив.