24 вересня 2021 11:49

Валерій ПОРКУЯН: "Динамо" має зробити правильні висновки з поразки в Суперкубку"

Легендарний форвард київського "Динамо", "Чорноморця", "Дніпра" і збірної СРСР Валерія Поркуян в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua поділився своїми враженнями від суперництва українських грандів у Суперкубку.


"Протягом сімнадцяти років матч за Суперкубок проводився в літню пору-напередодні чемпіонату, що стало вже доброю традицією. Але в цього року з відомих причин зустріч київського "Динамо" та Донецького "Шахтаря" довелося перенести на вересень – а це гаряча пора. В цей період більшості футболістів цих команд доводиться грати на три фронту - в чемпіонаті, Лізі чемпіонів і за національну збірну. Сам розумієте, при настільки щільному графіку потрібно вміти правильно розподілити сили.


В історії суперництва "Динамо" і "Шахтаря" було безліч цікавих і напружених матчів, і багато хто очікував, що вчорашній на столичному "Олімпійському" буде таким же. Але не реалізувавши кілька у першому таймі, "Динамо" першим пропустило і надалі все пішло не так, як того киянам хотілося б. Варто віддати належне футболістам "Шахтаря", які не тільки вміло побудували гру в обороні, але і показали свої бійцівські якості. В першу чергу, маю на увазі, звичайно ж, Матвієнко. Незважаючи на розсічення, хлопець проявив характер і допоміг своїм партнерам здобути перемогу. Цей успіх став першим для італійського тренера гірників у його поки ще недовгій українській кар'єр.


Вважаю, що "Динамо" зробить правильні висновки з цього поразки і в майбутньому через півтора тижні матчі чемпіонату ми побачимо цікаве дербі".


Фото: ФК "Чорноморець"