23 вересня 2021 20:40

Роналдо про Суперлігу: "Iдея непогана. Ми хочемо бачити топ-матчі. Протести були, ймовірно, тому що все погано пояснили"

Колишній нападник "Реала" і власник "Вальядоліда" Роналдо висловився про Суперлігу Європи.


"Як президент "Вальядоліда" я б не хотів, щоб Ла Ліга втрачала свою міць і вплив. Але я не думаю, що і з Суперлігою чемпіонат втратив би це.

Для мене внутрішні чемпіонати як і раніше залишаються основою футболу. Вболівальники йдуть на великі жертви, купуючи абонементи і приходячи на ігри щонеділі. Між ними і командами існують сімейні узи.

Я сподіваюся і вірю, що Суперліга не вплине на внутрішні змагання. Це те, заради чого живуть маленькі клуби з середини таблиці.

Деякі команди грають в єврокубках, і це правильно, що люди розуміють, футбольна індустрія – це індустрія спорту і розваг. Нам потрібно всім разом скласти план на майбутнє.

Якщо поглянути на ідею Суперліги – це непогана ідея. Фанати хочуть бачити найбільші матчі. Любителі футболу хоча бачити ігри "Реала" проти "Мілана" або "Інтера", проти "Ман Сіті" і ПСЖ. Ми хочемо бачити такі матчі і не чекати чвертьфіналу або півфіналу турніру.

Нашій індустрії не вистачає діалогу. Присутній страх опинитися не в центрі уваги, у кожного є свої інтереси, які потрібно захищати. Я думаю, що найвпливовішим людям футболу потрібно зустрітися і поговорити, щоб прийти до угоди, яка змусить всіх думати, що вони вийшли переможцями з цієї ситуації.

Вболівальники-це наша спадщина, футбол такий, який він є-тому що фанати його дивляться. Ми повинні намагатися покращувати наш продукт і пропонувати кращі умови, пропонувати кращі матчі.

Я не думаю, що ключове рішення або стратегію можуть виробити всього кілька людей, і на цьому все. Сьогодні фанати дуже залучені в процес. Ми бачили протести проти Суперліги в Англії, ймовірно, тому що все погано організували і пояснили.

Вважаю, що у ідеї є потенціал, що в найближчому майбутньому у клубів і вболівальників з'являться нововведення, і слідувати їм – нормально", – сказав бразилець.