23 вересня 2021 14:49
3

Алекс ВЕЛИКИХ: "Не знайти місце в збірній України для Маліновського - це дивно"

Скаут Серії А Алекс Великих в ексклюзивному коментарі Meta-ratings.com.ua поділився своєю думкою про конфліктну ситуацію в. о. головного тренера збірної України Олександра Петракова з півзахисником «Аталанти» Русланом Маліновським.


«Ситуація з Русланом Маліновським, що склалася в збірній України, мені здається сюрреалістичною. Лідер провідного клубу Італії, яскравий гравець провідного чемпіонату, після Шевченка став єдиним українським футболістом в топ-5 чемпіонатів Європи, який приваблює своєю грою фахівців з багатьох клубів грандів, але відразу різко втрачає довіру тренера в збірній... Якщо на Євро-2020 його гра могла викликати сумніви з урахуванням різниці позиції на полі в збірній і клубі, фізичними проблемами зі здоров'ям, але те, що зараз відбувається, взагалі викликає більше ніж здивування.


Петраков, який змінив Шевченка на посаді головного тренера збірної, змушений швидко давати результат. У нього є своє бачення побудови гри і воно вкрай відрізняється від того футболу, який будував Шевченко, і в який грала збірна при ньому. Але незважаючи навіть на різницю схем, не знайти місце в збірній для Руслана мені здається більш ніж дивно.


Але навіть через це можна пройти, але те, що питання знаходження Руслана в збірній і обговорення його позиції, та інше вийшло в публічний простір, вважаю неправильним. В Україні зараз не так багато гравців, здатних реально підсилити збірну, приїхавши з топ-чемпіонату, а Маліновський є одним з таких. Ростити гравців нелегко, а от втратити їх можна швидко.


Хочу побажати знайти всі можливості для розмови між тренером і гравцем заради загального успіху збірної України, і зробити це без надання широкого розголосу. Є речі, які йдуть вище внутрішніх амбіцій і одна з них - колективна гра у футбол».

Чесно, вже задовбали, вже всі висловилися, деякі по три рази, це рішення Петракова, на яке він як ГТ має право. Воно може подобатись чи ні, але це право ГТ викликати когось чи не викликати.
Буяльский лучший игрок лучшей команды Украины и не имел места в сборной. А этот черт мог доказывать свое место в матче с Чехией, но решил понты клеить. Разлагать коллектив и портить дисциплину не должен никто, даже Месси. Цыган Родригеса сплавил и правильно сделал.
Может хватит под дурачка косить? Или он не косит? В смысле Алекс Великий.