23 вересня 2021 13:52
3

"Це тактична перемога і революція Де Дзербі в дії? Не смішіть". Блогер - про матч "Динамо" і "Шахтаря"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі розбирає гру "Динамо" з "Шахтарем".


"xG графік


Історія сумна чого вже тут...


Але лукавство в даному випадку зіграє проти обох команд:
- Шахтар підбадьориться, що проблеми позаду
- Динамо, навпаки, впаде духом, що проблеми попереду


Тут немає приводу ні для першого, ні для другого. У перші 30 хвилин гри:
- у Шахтаря більше володіння (60.78%)
- але у Динамо виграна боротьба (24/18), вище темп (18.2/16.0), більше торкань у штрафному (5/3), більше ударів (3/0), моменти Супряги і Буяльського


Перші 30 хвилин йшли за сценарієм матчу з Шерифом: одні атакують, катаючи м'яч у центрі поля, а другі огризаються.


Тому ще раз: тільки відбиті на голову експерти (простіше кажучи люди на ЗП) можуть стверджувати, що гол Шахтаря з чогось і кудись витікав, читався і був результатом величезної переваги.


Перший гол - "шляпа", шмурдяк, відскік, називайте як хочете. Такі забивають Верес, Минай, Колос, Олександрія, Ворскла, Інгулець і ко.


Шахтар в перші 30 хвилин здійснював по 7.83 передачі за володіння, але зробив всього 3 (!) успішних входження в штрафну киян: одне на 10 (!) хвилин гри. Шахтар би й далі мучився зі зломом, але зайшов цей гол у стилі кращих традицій Стока П'юліса.


Динамо грамотно придушило Майкона, і атаки довелося розвивати... Степаненку:
- бразилець за 94 хвилини віддав 11 передач вперед (всього 72)
- українець за 79 хвилин віддав 18 передач вперед (всього 54)


Степаненко, який віддає кожен третій пас вперед - це взагалі що? У перші 30 хвилин матчу:
- Майкон віддав 15 передач (1 вперед)
- Степаненко віддав 17 (7 вперед)


Розумієте ідею? А тепер порівняйте з тим, що говорять люди в телевізорі...


11 позиційних атак за перші 30 хвилин провів Шахтар і 5 з них лівим флангом, куди провалювався Степаненко і кидав по флангу вище. Це тактична перемога і революція Де Дзербі в дії? Не смішіть...


Степаненко в ролі головного плеймейкера? Хлопці, так чому ж він сидить в ЛЧ? Чому він 0 разів вийшов у старті, якщо його плеймейкерський геній такий великий? Розумієте сенс?


За ці 30 хвилин жодна з 11 позиційних атак Шахтаря не дійшла навіть до удару.


Буяльський і Супряга ситуативно поглядали за Майконом. Тому цю передачу Миколенку довелося віддавати не йому, а ПЦЗ Марлону.


Забий Шахтар перший гол у стилі другого чи третього - не було б місця дискусії. Нас взулили б легітимно! Але в тому і проблема, що Шахтар не може поки забивати перший гол в спосіб другого або третього! Шахтар стикається із закритою ігровою позицією і страждає, як з Олександрією або Шерифом. Тільки позиція на полі розкривається - для атак Шахтаря з'являється повітря, а іскра з дровами завжди в наявності.


Залишайся б рахунок 0:0, то не було б ТАКИХ другого і третього голів. А там би Марлос і Степаненко почали б битися в конвульсіях, адже ліміт:
- щоб зняти Марлоса потрібно випускати Сікана замість легіонера
- щоб зняти Степаненка потрібно випускати Кривцова замість легіонера


Цікаво, як вони будуть вирішувати цю проблему в матчі УПЛ через тиждень-другий, якщо такий же шмурдяк знову не залетить в першому таймі?


Не буду, як Петраков чмирити хлопців за перший гол - він перетворив залишок матчу в порожню формальність і колекціонування карток. Ось за це можна дорікнути, що 64 хвилини перетворилися на тренування, але треба пихати обережно: простір > повітря атакам Шахтаря > суїцид.


Те, що відбувалося після 30 хвилини не репрезентативно на довгій дистанції. Шахтар осмислено нас розкрити не зміг. Мільярд симуляцій цього матчу не принесуть мільярд разів той перший гол Траоре. На даному відрізку сезону - це важливо. У відкритій грі кілька років тому нас вбивали Львів, Карпати та колгоспи імені Ілліча. Тут немає сюрпризів і несподіванок, що і Шахтар зміг.


Тому нехай люди п'ють, відзначають і святкують. Ми з Хацкевичами і Михайличенками теж упивалися такому. Результат матчу вирішили міліметри, які не дозволили м'ячу після удару в штангу Супряги потрапити в спину Пятову, ну, або на ногу Циганкову. Ці ж міліметри визначили відскік після удару Траоре за лінію воріт. Шахтар не був найкращою командою на полі в перші півгодини гри.


Те, що вони вони стали кращою командою в решту 64 хвилини - воля випадку, а не тонка тактична настройка.


Симуляція ударів:
- у 32.34% випадків матч закінчувався внічию
- у 29.13% перемогою ШД в один м'яч
- у 18.17% перемогою ДК в один м'яч


Імовірність перемоги Шахтаря в 3 м'ячі - 1.51%, а ймовірність Шахтарем забити 3 м'ячі - 4.25% (найбільш частий варіант у них з одним голом - 47.89%).
Trust the process", - написав Смоловий.


6(!) процентов разницы в браке ТТД. Если говорить о средних показателях по сезону, то это разница в классе между 3й командой УПЛ и вылетающими из УПЛ командами, попросту говоря - пропасть . Всего ДВА удара в створ ворот соперника за игру, позорнейшие 510 ТТД за игру на уровне активности лидеров второй лиги.
Что среди этого всего цифрового позора вообще обсуждать?!!
"Шахтёр сталкивается с закрытой игровой позицией и страдает, как с Александрией или Шерифом. Только позиция на поле раскрывается - для атак Шахтёра появляется воздух, а искра с дровами всегда в наличии."

Во! Догоняет потихоньку где истина лежит! Как не крути, а все приходит к петраболу)

А первый гол - это очередной гол имени "великого польского игрока", не сумевшего выбить мяч, загнав его в газон с отскоком на Траоре. Только об этом блоггер никогда не скажет. Почему? Может по этой же причине: "... только отбитые на голову эксперты (проще говоря люди на ЗП) " ?
Сховати
Динамо_давно_нет, нет не догоняет. Он адепт пепебола с рождения). И наглядный урок от Вернидуба и Гуры, кот. показали один из вариантов, как можно играть с кротами - это не в счет. Нужно любой ценой держать мяч, катая поперек, не замечая свободные зоны за спиной защитников. А именно защита и остается сейчас самой слабой линией у кротов. И готов поспорить, что Интер и Реал это очень скоро продемонстрируют. А что касается миллиметров, то практически всегда миллиметры и решают исход матча. Давайте не будем к миллиметрам относиться пренебрежительно )