20 вересня 2021 20:12
5

"Далі буде гірше". Циганик розкритикував трансферну політику "Шахтаря"

Ігор Циганик в ефірі авторської програми ЦиганикLive поділився своїми враженнями від матчу Шериф – Шахтар у Лізі чемпіонів.


Я хочу щиро вибачитися перед Юрієм Миколайовичем Вернидубом. У минулій програмі я сказав, що у Шерифа практично немає шансів, що Шахтар зажене цю команду. Я хочу вибачитися. Справді.


Мені соромно за українську команду, яка так зіграла виїзний поєдинок Ліги чемпіонів. І величезний респект Юрію Вернидубу!


У Шахтаря-то по суті і не було шансів, щоби забити м’ячі. Не проблема в тому, що програли, адже можна програти по-різному. Ну, так програти… Це ж по грі: по якості гри, по організованості команди.


Мене багато разів гейтили, бо я багато говорив про Шахтар. Я почав говорити ще рік тому! Після матчу Інтер – Шахтар (5:0 у півфіналі Ліги Європи). Тоді я сказав, що у донецької команди є проблеми, але мені відповіли: “Та ну? Які проблеми? Півфінал Ліги Європи!” Але в цьому матчі було вперше помітно проблеми. Команда не відбирала м’яч. Вона не вміє відбирати м’яч. Там немає кому відбирати м’яч. Там ще є Степаненко, який, коли грає (як проти Інтера в матчах Ліги чемпіонів, коли зіграв третім центральним захисником), то більш-менш зійшлося (хоча і там могли програти).


Після відходу Луческу із Шахтаря команда витратила 92,6 мільйона євро на трансфери.


На що пішли ці гроші? Кого після матчу із Шерифом можна продати? Навіщо витратили стільки грошей? Щоби команда боролася за третє місце в групі Ліги чемпіонів? І ще не факт, що вона його займе. Команда на фарті пролізла в Лігу чемпіонів. Будемо відверті – на фарті. 92 мільйони на нових футболістів, а найкращим гравцем із Шерифом був Марлос, який сьогодні вже прощається!

Всі зараз готові повісити всіх собак на Де Дзербі, але він не винен. Найкращим селекціонером Шахтаря за останні роки виявився президент клубу – Рінат Ахметов. Бо він не продавав Тайсона за ті гроші, які йому пропонували. І цей Тайсон робив різницю, бо зараз його немає і немає результату. А так… Майже 100 мільйонів витратили, і хтось мав би понести відповідальність. Я би викликав головного селекціонера – пана Боту. Запитав би в нього, на що витратили стільки грошей?

Далі буде гірше. Я думав, що з Монако пролізли і далі просто піде. Я пам’ятаю такі випадки в історії Динамо (той самий випадок зі Спартою, коли пролізли). Я був упевнений, що Шахтар набереться гонору і поваги до себе. Але Вернидуб дуже легко переграв Шахтар, закривши зони і зігравши на контратаках.

Шахтер - не украинская команда, а Вернидуб - украинский тренер... Болею за него
Где он там увидел украинскую команду?
Тріпло
Сховати
Sergio, а чё минусуете? Так оно и есть. Придумал, угадал - значит хорошо, не угадал, промолчал, ну или как в этом случае...
Сховати
Ferad, ну как бы нет) все тут ржали что Циганык звонить Деду и спрашивает) а оказалось таки да, они общаются.