20 вересня 2021 16:52
2

Рустам АХМЕДЗАДЕ: "Якби був вибір між "Динамо" і "Шахтарем", то швидше за все вибрав би "Шахтар"

20-річний форвард Закарпатського Міная дав велике інтерв'ю, в якому якому розповів, як проходить його відновлення після пошкодження в грі проти Ірландії.


- Ти отримав пошкодження в матчі проти Ірландії на відбір ЧС-2022. Розкажи про нього докладніше.

- Отримав травму, вона не серйозна, але досить болюча і її треба лікувати тривалий час. Вийшов на заміну в матчі проти Ірландії. Був момент, що я з центру поля втік і вдарив по воротах. На швидкості, коли пробивав по воротах, то неправильно наступив на ногу і у мене п'ята пішла трохи в сторону. Було пошкодження м'яких тканин п'яти і сильний забій. Треба її долікувати повністю, щоб я міг нормально тренуватися і показувати себе на полі.


- Як тобі матч в цілому?

- Поєдинок був дуже сильний. Хороший рівень і шикарна атмосфера на стадіоні. Багато глядачів було.


- Коли ти зможеш повернутися на поле?

- Я вже почав пробувати. У мене індивідуальна робота. Хочу як можна швидше, але буде вже так, як мені дозволить нога і, що скажуть лікарі.


- Тобі всього 20 років. Чи можеш ти згадати всі свої травми?

- У мене серйозних травм не було. Були невеликі пошкодження: руку ламав, ніс.


- Як зазвичай ти проводиш вільний час?

- Відпочиваю вдома, відновлююся. Живу з дівчиною, то можемо піти десь погуляти, сходити в кіно. З хлопцями збираємося і граємо контра-страйк. Є хто добре грає: Хахльов, Петрусенко, я. Інші хлопці теж до нас підтягуються.


- Ти з іншого міста і з обласним центром Закарпаття знайомився сам. Зі свого досвіду, назви топ-3 місця в Ужгороді?

- Перше - це Боздоський парк. Там дуже красиво. Друге. Навіть ось в гори виїхали, там чани є, теж добре. Третина. Набережна у нас класна. Тут природа. Повітря, гори. У цьому плані у Києва шансів немає.


- Якби не футбол, то де б ти працював?

- Не знаю, я собі ставив це питання. Мабуть пішов би в кіберспорт.


- Як тобі остання гра Миная проти Чорноморця?

- Я підозрював, що буде важка гра, тому що в Чорноморця хороша атака. Ми налаштовувалися забирати три очки в цьому матчі і вигравати. Вийшло, як вийшло. Хлопці в кінці поєдинку трохи втомилися, фізично підсіли плюс погода така була.


- Не тривожно тобі, що твій конкурент по позиції Вишневський видав такий матч - заробив пенальті і забив сам.

- Я тільки радий за нього. Він молодець. Я не лицемірна людина. Вишневський допомагає команді і пацанам - це добре. У нас хороша конкуренція.


- Минай і Ворскла-дві команди в УПЛ, в яких найбільше нічиїх - по три. У наступному турі у вас очна зустріч. Буде четверта нічия?

- Ми в будь-якому випадку будемо грати на перемогу. Завжди виходимо і намагаємося виграти. Працюємо і налаштовуємося тільки на позитивний результат.


- Що відчуває футболіст, який забиває гол такій команді, як донецький Шахтар?

- Емоції дуже переповнювали. По-перше, давно не забивав. А тут відзначився і плюс нічия з Шахтарем, було дуже приємно. У мене не було сильно часу щось відчути, я в ту ж ніч поїхав в збірну і вже були наступні матчі.


- Палкін після матчу не дзвонив, не запрошував у Шахтар?

- (Сміється - прим.). Поки такої пропозиції не було.


- Які взагалі були пропозиції з інших клубів. І шкодуєш ти про щось зараз?

- Таких серйозних пропозицій не було. У міжсезоння були розмови про деяких клуби УПЛ, так, як ми думали, що вилетіли з Вищої ліги. Проте серйозних не було. Я розумів для себе, якщо ми залишимося в УПЛ, то в інші клуби я не хочу йти, крім: Шахтаря, Динамо і Дніпра. Інше мені було не цікаво, я краще залишуся в Мінаї.


- Проти кого в УПЛ грати найважче?

- Завжди нелегко грати. Напевно, в минулому сезоні, коли ми грали у другому колі проти Динамо на Олімпійському. Тоді було найважче. Ми перший тайм зіграли 0:0. Важким він був, ми відбивалися весь час, Динамо було з м'ячем. Цей матч запам'ятався.


- Як думаєш, хто вилетить з УПЛ?

- Я взагалі не знаю. Всі команди зараз рівні. Якщо не Динамо і Шахтар, то всі команди більш-менш однакові.


- Кому серед двох грандів УПЛ симпатизуєш більше Динамо чи Шахтарю?

- Важко сказати - не знаю. Це дві топові команди, які грають в Лізі чемпіонів, тому для мене однакові. Якби був вибір між цими двома клубами, то швидше за все вибрав би Шахтар. Мені здається, що у них цікавіше стиль і підхід до футболістів і до всього.


- Які очікування від українських команд у єврокубках?

- Важкі групи. Непросто буде вийти з них далі в плей-офф ЛЧ. Сподіваємося, будемо дивитися і підтримувати наших. Дай Бог - вийдуть з групи.


- Кого підтримуєш в Європі?

- Ліверпуль, Реал і ПСЖ. За мадридський клуб я вболівав з дитинства, дуже сильно їх любив.


Фото - офіційна сторінка «Миная» в Facebook

Если бы не футбол, то наверняка ты бы торговал на базаре фруктами
УТОЧНЮЮ "Если бы был выбор между "Динамо" и "Шахтером", то скорее всего выбрал бы "Мариуполь"