19 вересня 2021 17:46

Динамівці Києва – переможці Всесвітніх учнівських ігор у Сербії

Українська команда, представлена вихованцями ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського, які навчаються у столичній школі № 175 ім. В. Марченка, стала переможцем футбольного турніру в рамках Всесвітніх учнівських ігор, що проходили у столиці Сербії – Белграді.


У вирішальному матчі наші хлопці зустрічалися з господарями змагань, які в іншому півфіналі несподівано обіграли другу українську команду, представлену ліцеєм №61 з міста Дніпра (4:3). На груповій стадії підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка розгромили сербів – 13:0. Цього разу рахунок був скромніший, але перемогу було здобуто не менш переконливу.


Рахунок наші хлопці відкрили на 9-й хвилині, коли Калин прорвався по лівому флангу, прострілив на дальній кут воротарського, звідки Пашко точно пробив по порожніх воротах. За дві хвилини ситуація повторилася, з єдиною лише різницею, що Владислав не прострілював, а бив по воротах, голкіпер парирував, а Кирило вдало зіграв на добиванні.


Трохи згодом нарешті відзначився активний Калин. Цього разу Пашко з правого флангу віддав класну діагональ на дальній кут воротарського, там Владислав прийняв, підробив собі та пробив повз воротаря – 3:0.


З поновленням гри динамівці з новими силами почали штурмувати володіння суперника. З близької відстані голкіпера розстрілювали Лобко, Шевченко, Білий, які з’явилися на полі з лави запасних, але справжній кураж піймав голкіпер сербської команди. Нарешті, збільшити рахунок вдалося Пашку, який завершив атаку нашої команди після перехоплення на чужій половині поля – 4:0 і хет-трик Кирила!


Трохи згодом упродовж хвилини Лобко оформив дубль. Спочатку Білий вивів Віталія віч-на-віч із воротарем, і нападник реалізував момент, а за кілька десятків секунд уже сам форвард влучно пробив з-за меж штрафного майданчика. А крапку в матчі поставив Захарченко, вдало замкнувши головою подачу з кутового.


У підсумку, 7:0 – наша команда, не пропустивши протягом турніру жодного (!) м’яча, заслужено стала тріумфатором змагань.


Всесвітні учнівські ігри-2021, фінал


Україна – Сербія – 7:0


Україна: Суркіс (Кіблицький, 48), Коробов, Захарченко, Кузьменко (Нестеренко, 41), Дикий (Мариновський, 41), Іщенко (Хмельовський, 41), Калин (Білий, 34), Пашко, Кузик, Осипенко (Шевченко, 34), Пономаренко (Лобко, 34).


Голи: Пашко (9, 11, 43), Калин (20), Лобко (46, 47), Захарченко (56).


Фото - ФК «Динамо»