19 вересня 2021 16:08

ДЮФЛУ. U-17. Еліт-ліга. "Динамо" - ДЮСШ-26 (Київ) 4:0

У третьому турі групи 1 Еліт-ліги ДЮФЛУ серед команд вікової групи U17 (гравці 2005 року народження) відбулося столичне дербі – київське «Динамо» приймало команду ДЮСШ-26.


Хоча статус дербі у цього поєдинка був більшою мірою номінальним – на полі була очевидна перевага випускної команди динамівської академії у класі, майстерності, тож особливої напруги у матчі не було. Особливо у другому таймі, хоча в першому гравці столичної ДЮСШ-26 намагалися чинити динамівцям гідний опір. Однак в основному це стосувалося оборони власних воріт, на чужу половину поля гості виходили вкрай рідко.


«Біло-сині» забили швидкий гол. На 5-й хвилині Юрій Михайлів з позиції центрального захисника перевів м’яч через півполя вперед на Дмитра Кремчаніна, а у того був час підлаштуватися під м’яч і спокійно переграти голкіпера ударом в один дотик лівою з лінії воротарського майданчика.


Динамівці і до голу вже встигли провести кілька небезпечних атак, однак не полишили цю справу і після того як повели в рахунку, повністю контролюючи хід гри та володіючи м’ячем переважну кількість ігрового часу. В основному польові гравці обох команд перебували на половині поля гостей, а динамівські захисники – у середині поля. При цьому до перерви рахунок так і не змінився.


На початку другого тайму тренерський штаб «біло-синіх» - Євген Ястребинський та Андрій Фартушняк – вирішили освіжити гру, замінивши одразу половину польових гравців. І це швидко принесло свої плоди – вже на 62-й хвилині «Динамо» забило другий м’яч. Артем Грохольський який вийшов на заміну, вдало пішов у пресинг біля чужого штрафного майданчика, перехопив м’яч, вийшов на рандеву з голкіпером і відправив м’яч повз нього до сітки.


Динамівці продовжили великими силами атакувати суперника, який притиснувся до своїх воріт,і вже за сім хвилин довели рахунок до розгромного. Після навісу з правого флангу ніхто не влучив по м’ячу окрім Олексія Гусєва, який дуже вчасно побіг на дальню стійку і замкнув передачу.


А на останній хвилині основного часу Гусєв оформив дубль, завершивши класну багатоходівку «біло-синіх». Одним дотиком він прийняв м’яч, а другим, не опускаючи на землю, з кута воротарського відправив до сітки, підсумувавши впевнену перемогу «Динамо» - 4:0.


ДЮФЛУ. U17. Еліт Ліга. Група 1. 3 тур


«Динамо» (Київ) – ДЮСШ-26 (Київ) – 4:0 (1:0)


Склад «Динамо»: Авраменко, Гусєв, Сизонюк (к), Балаба (Федоренко, 57), Білоконь, Михайлів, Кремчанін (Ковальов, 57), Микитюк (Цілик, 57), Янчишин (Грохольський, 57), Маткевич (Бойченюк, 62), Дзень.


Голи: Кремчанін (5), Грохольський (62), Гусєв (69, 90)