19 вересня 2021 13:09

"Стиснув руку і не відпускав, поки він не подивився мені в очі". Матерацці - про зустріч з Зіданом після інциденту на ЧС

Колишній захисник "Інтера" і збірної Італії Марко Матерацці розповів, що у нього відбулася розмова з французом Зінедіном Зіданом після інциденту у фіналі Чемпіонату Світу 2006 року. Італієць спровокував Зідана, який вдарив Матерацці головою. Арбітр видалив капітана збірної Франції.


- Ти зустрічався з Зіданом після того випадку на чемпіонаті світу?
— Да. Одного разу я виходив з готелю, коли хтось із персоналу спробував мене зупинити. Вони сказали, що є проблема. Зідан припаркувався з вашою машиною. Я сказав, що не бачу тут проблеми. Спеціально затримався біля його машини, щоб поговорити. Через кілька хвилин він вийшов з готелю. Він явно здивувався, коли побачив мене, що стоїть поруч з його автомобілем. Те що я сказав йому тоді назавжди залишиться між нами. Скажу одне, я говорив більше ніж він. В кінці бесіди він простягнув мені руку і я міцно її стиснув і не відпускав, поки він не подивився мені прямо в очі. Це те, чого я хотів, - сказав Матерацці в інтерв'ю ютуб-каналу "Небачений футбол".

Збірна Італії зіграла внічию з Францією (1:1) і домоглася перемоги в серії пенальті (5: 3).