18 вересня 2021 22:26
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Вітінью потрібен час, щоб набрати кондиції, а Шкурину - ігрова практика"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу з "Олександрією".


- Важливі три очки. Почали готуватися до матчу відразу після "Бенфіки". Знали, що зустрінемо хорошу команду. Не дарма вони набрали ці очки і перемагали, хоча майже всі ігри "Олександрія" грала на виїзді. Суперник був дуже мотивований і агресивний. Вони оборонялися всією командою і швидко виходили в контратаки. Якби ми забили швидкий гол, ситуація на полі змінилася б. У нас були можливості, але розхлябані дії в атаці не дозволили нам забити. Чим менше часу залишалося, тим більше ми метушилися і помилялися при останньому пасi. У цьому теж є заслуга "Олександрії". Вони добре підготувалися і тому були не згодні з поразкою. Накопичена втома, емоції і нерви привели до такої кінцівці. Голкіпер суперника був сьогодні в хорошій формі і витягував все, що можна. Вважаю, що ми здобули важливі і заслужені три очки.


- Більше стресу було після скасованого голу "Бенфіці" чи сьогодні, коли забили?


- Однаково великі емоції. У якийсь момент я подумав, що удача, яка супроводжувала нас у матчі з "Бенфікою", відіграється на нас сьогодні. Хоча люди, які дивилися запис, сказали, що пенальті був на 100%. Привітав хлопців з перемогою. Вони не здавалися, грали до кінця і вірили, що можуть забити. Молодець.

- Як оціните гру Витинью? Чому замінили Шкуріна після перерви?


- Витинью вийшов у складній ситуації. Команда суперника оборонялася компактно, близько до воріт і не залишала вільних зон. У нього дуже хороші футбольні якості. Вітінью нам допоможе, але потрібен час, щоб він набрав кондиції. Тут iнший футбол. Шкурін довго не грав, йому потрібна практика. Я це йому даю. Шкурину ще потрібно притертися до команди і партнерів. Міняю його на Гармаша, тому що розраховую на його досвід. Це дуже корисний для нас гравець. У нас відсутні Бесєдін і Попов - два важливих гравці. Сьогодні також не було Шапаренка, який знаходиться в хорошій формі.


- Матч за Суперкубок буде виставковим або результат матиме значення?


- Дайте мені насолодитися сьогоднішньою перемогою. З завтрашнього дня буду думати про Суперкубок.

..." Дайте мне насладиться сегодняшней победой. С завтрашнего дня буду думать о Суперкубке" - вот так нужно было ставить заглавие!