17 вересня 2021 16:49

Керівництво Німецького футбольного союзу розкритикувало плани ФІФА про проведення ЧС кожні 2 роки

17 вересня відбулися збори президії Німецького футбольного союзу (DFB), на яких учасники обговорили пропозицію ФІФА про повний перегляд календаря міжнародних змагань і проведення чемпіонату світу з футболу кожні два роки. Проект ФІФА був представлений "легендам ФІФА" і обраним журналістам в Досі 9 вересня 2021 року.


За підсумками обговорення Президія DFB виступила із заявою, в якій розкритикувала дії ФІФА.

"DFB повністю підтримує позицію УЄФА, згідно з якою рішення з такого важливого питання не може бути прийнято без згоди європейських асоціацій і європейського футболу. DFB вважає незрозумілим, що вище керівництво ФІФА, всупереч усім принципам належного управління, воліло представити пропозицію "легендам ФІФА" і поширити новини про зустріч в засобах масової інформації, а не спочатку проконсультуватися з членами своєї власної Ради.

14 вересня 2021 року президент УЄФА Олександр Чеферін написав президенту ФІФА Джанні Інфантіно лист з проханням якомога швидше скликати зустріч з УЄФА і його європейськими асоціаціями-членами. Це абсолютно необхідно для того, щоб вони детально ознайомилися з пропозиціями ФІФА, і щоб проінформувати ФІФА про серйозні побоювання і потенційні наслідки пропозицій щодо реформи для європейських асоціацій і європейського футболу в цілому.

DFB, як і всі інші європейські національні асоціації, ліги та клуби, серйозно постраждає від моделей реформ, які, мабуть, обговорювалися в Досі. Зміна поточного чотирирічного циклу чемпіонату світу на дворічний формат стане серйозним ударом по футболу в Німеччині, Європі, але також і в усьому світі".