17 вересня 2021 13:43

Колишній воротар "Шахтаря" Ковалевськи: "Дивився на лаву "Динамо", щоб поглянути, як виглядає Лобановський"

Колишній воротар "Шахтаря" Войцех Ковалевськи в ефірі каналу "Рейтинг Букмекерів" згадав про дербі з київським "Динамо".


"Звичайно, можна сказати, що з першого дня всі говорили про те, що ми будемо грати з "Динамо". До цього ще грали кілька ігор у чемпіонаті, але знали, що скоро буде дербі з "Динамо". Тим більше, що на тренерській лавці сидів легендарний тренер Лобановський. Я ще застав його на тренерській лавці.


Я пам'ятаю, мені зараз смішно стає, гру в Донецьку, і я пам'ятаю скільки разів я дивився на лаву "Динамо", щоб подивитися на Лобановського. По-моєму, ми тоді виграли ту гру. На моєму рахунку тоді було, скажімо так, два "вбитих" динамівця, тому що два рази вони пішли в близький контакт зі мною, і закінчилося якимись ушкодженнями. Були ще претензії, що я неправий був, але у мене така манера гри була. Я добре пам'ятаю ту гру, і скільки разів я дивився на лаву "Динамо", щоб поглянути, як виглядає Лобановський.


І потім у травні 2002 року, коли Лобановський помер, "Шахтар" наздогнав і обігнав "Динамо", а також обіграли киян у фіналі Кубка... Змагання з "Динамо" - це... так, червоним в календарі обведено - перший, другий, п'ятий, десятий, і "Динамо", - сказав Ковалевьски.


Фото - ФК "Спартак"