17 вересня 2021 09:04
1

Тиждень розчарувань у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Повинні були випереджати Росію, а підпустили Сербію і Бельгію

Цей єврокубковий тиждень ті, хто стежить за таблицею коефіцієнтів УЄФА, чекали з нетерпінням. Справа в тому, що була висока ймовірність того, що Україна повернеться на 10-ту сходинку, залишивши позаду Росію...


...Але вийшло все абсолютно інакше. Так, російські клуби набрали одне очко (нічия "Локомотива" з "Марселем", а "Зеніт" і "Спартак" програли), але і українські відповіли тим же. 0,2 бала в таблицю нашої асоціації принесло "Динамо", розійшовшись миром з "Бенфікою". А ось "Шахтар" і "Зоря" програли там, де просто зобов'язані були брати очки - з "Шерифом" і "Буде-Глімтом" відповідно.


Таким чином, відставання України від Росії залишилося колишнім - 0,5 бала (0,482, якщо бути зовсім точним). А ось від Шотландії відставання скоротилося, адже представники цієї країни на тижні програли. Зазначимо, що Австрія вже встигла солідно закріпитися на 8-му місці, і наздогнати її - це десь на рівні фантастики. Особливо з тими темпами, з якими Україна набирає очки...


Починає турбувати і те, що Сербія і Бельгія швидко "з'їдають" наш від них відрив. "Црвена Звезда" і "Партизан" на цьому тижні перемогли, що принесло асоціації відразу цілий 1 бал (у сербів очки діляться на 4, а не на 5, як у нас). Бельгійці ж можуть похвалитися перемогами "Генка" і "Гента" і нічиєю "Брюгге", що додало їм також 1 бал.


Як би там не було, боротьба за пряму путівку в Лігу чемпіонів-2023/24 триває. Основними конкурентами України є Росія і Шотландія. Але все ж варто звертати увагу і на Сербію і Бельгію, які переслідують нас.


Зараз же таблиця коефіцієнтів УЄФА виглядає наступним чином:



Я не понимаю всего этого шума из-за этой таблицы! Надо футбол развивать! Что бы 4-5 клубов регулярно в сетке рубились за плэй офф или как у нас любят писать журналисты за еврокубковую весну! А сегодня мы имеем то что имеем! Клубы но фоне развала! Если бы аттестацию проводили не наши корумпированные УАФшники а незаангажировааные чиновники то сомневаюсь что у нас на чемпионат собралось больше 8 клубов! А так имеем команды из 20 орендованых без полей без клубных баз без детских школ! Зачем тогда такой футбол и премьер лига та! Пускай будет не 16 а 8 команд и в 4 круга с плэй офф! А на с эконемленные деньги развили бы инфраструктуры детско-юношеских учреждений!