16 вересня 2021 18:33

Владислав КАЛИТВИНЦЕВ: "збірна України? Думаю, у кожного футболіста є мрія потрапити туди"

Владислав Калітвінцев непогано розпочав сезон 2021/22, та недаремно потрапив у число претендентів на звання кращого гравця липня-серпня, за версією Української Прем’єр-Ліги. Про те, чи розраховує він й на виклик у збірну України, матч з «Рухом», зустріч з другом, та важливість підтримки команди уболівальниками, півзахисник розповів клубній пресслужбі.


– Розкажіть, як триває підготовка до матчу з «Рухом» та в якому настрої зараз команда?

– Підготовка стандартна – тижневий цикл (трохи менше), тож усе за планом. Настрій, після гри у Полтаві, позитивний, адже гра вийшла бойова – після 0-2 вирвали нічию, забили два м’ячі, та, у принципі, могли дотиснути у кінці – створили два непогані моменти… Тож, у цілому, гарний настрій.

– У сезоні 2019/20 Ви та Орест Кузик були основними фланговими півзахисниками сіверян, та, щонайменше як здавалося збоку, непогано розуміли один одного на полі. Тепер Кузик грає за «Рух» та, з великою долею ймовірності, саме він буде Вашим безпосереднім суперником на полі. Чи готові до цього протистояння?

– Буду радий побачити Кузю – ми з ним у гарних стосунках. До протистояння, звісно, готовий. Сподіваюся, він буде бігати за мною, а не я за ним (посміхається, – прим.).

– Матч відбудеться у п’ятницю. На Вашу думку, це якимось чином вплине на кількість уболівальників на трибунах?

– Думаю, що ні, адже, якщо уболівальники захочуть, вони прийдуть на стадіон. Ми чекаємо на їхню підтримку. У перших домашніх іграх сезону підтримка стадіону імені Гагаріна дуже допомагала – вже грали при пустих трибунах (я вважаю – це взагалі не футбол). Зрозуміло, що коли уболівальники на трибунах, то додається й сил, й емоцій. Хочеться бігти уперед.

– Наразі у збірній України новий виконувач обов’язків головного тренера, тому, як здається, з’явилося більше шансів потрапити у національну команду. Чи є гра за збірну України Вашою мрією, та чи розраховуєте на те, що Олександр Петраков, щонайменше, зверне на Вас увагу?

– Думаю, в кожного футболіста є мрія потрапити у збірну. Я – не виключення. Саме для цього ми граємо у футбол, стараємося, працюємо… А там вже побачимо – чи звернуть увагу (на мене, у тому числі, та інших гравців сіверян), чи ні…