14 вересня 2021 19:14

Сергiй КАНДАУРОВ: "Динамо" і "Бенфіка" зможуть дати бій в своїй групі двом європейським грандам"

Сергій Кандауров - відомий у минулому півзахисник, який виступав за "Металіст" (Харків), "Маккабі" (Хайфа), "Бенфіку", "Геліос" (Харків), чемпіон Європи серед юніорів у складі збірної СРСР (1990), тренер, який працював в харківських клубах "Металіст", "Геліос" і "Арсенал", нині трудиться на посаді спортивного директора в українському філіалі футбольної Академії "Бенфіки". Сергій Вікторович поділився своїми очікуваннями від матчу динамівців з його колишнім клубом в рамках Ліги Чемпіонів. Додамо, що в складі "Бенфіки" Сергій провів 67 матчів і забив 12 голів (1997 - 2001).


- Нам відомо, що Ви уважно стежите за виступами "Бенфіки". Які на Ваш погляд сильні сторони у португальської команди?
- За всіма матчами "Бенфіки" в чемпіонаті Португалії я не стежу. Я дивився їх матчі за вихід в груповий етап Ліги чемпіонів проти московського "Спартака" і голландського ПСВ. Португальська команда здорово провела ці матчі. У матчі проти "Спартака" португальці домінували і не дали російській команді жодного шансу. У першому матчі проти ПСВ "Бенфіка" відмінно провела перший тайм, у другому команда трохи втомилася. А в матчі-відповіді в Голландії після червоної картки прекрасно захищалися, просто шедеврально відпрацювали в захисті. Ці матчі показали, що "Бенфіка" може здорово грати в атаці, і також здорово вміє захищатися. Команда показала свій рівень, мені гра "Бенфіки" подобається.


- Як вважаєте, на що здатне київське "Динамо" в сьогоднішньому матчі і взагалі в цьому розіграші Ліги Чемпіонів?
- Матчі чемпіонату України всі підряд не дивлюся. Бачив фрагменти окремих матчів динамівців. Що можу сказати? На даний момент, я вважаю, сили команд приблизно рівні. У "Динамо" буде перевага в плані того, що вони будуть грати вдома. "Бенфіка" ж літала на острови в чемпіонаті, і хоч здобула легку перемогу з рахунком 5:0, але відстань пристойна, і перельоти ці далекі можуть позначитися. І плюс вболівальники. Я читав, що на матчі сьогодні очікується 42 тисячі глядачів. Мені здається, і "Динамо", і "Бенфіка" зможуть дати бій в своїй групі двом європейським грандам.


- Сьогодні буде битва не тільки двох команд, але і бій двох тренерів Мірчі Луческу і Жорже Жезуса. Наскільки схожий футбол сповідують обидва тренери?
- На мій погляд "Динамо" - це тренерська команда. Луческу може підлаштуватися під стиль будь-якого суперника і при цьому його команда не втрачає свій стиль гри. Що стосується "Бенфіки", я побачив, що Жезус любить атакувати, але при цьому команда вміє дуже кваліфіковано захищатися. У центі поля грають дуже досвідчені гравці. "Бенфіка" посилилася, в команду прийшли пристойні кваліфіковані гравці. Я навіть думав, що "Бенфіка" стане чемпіоном в сезоні, що завершився. Але вони сезон витратили на те, щоб знову прийшли новачки, куплені за великі гроші, пройшли адаптацію. Зараз вони вже повністю адаптувалися, зіграли, відчули впевненість і показують дуже пристойний футбол. Яремчук дуже добре влився в колектив, у нього дуже хороші партнери і я, думаю, його адаптація пройде легко.


- За кого будете вболівати сьогодні?
- Я буду вболівати і за "Динамо" і за "Бенфіку". Маю велику надію, побачити хороший футбол у виконанні обох команд.


Фото: ФК "Металiст"