14 вересня 2021 11:05
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "У футболістів "Динамо" була невпевненість у собі, але тепер це інша команда"

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу в інтерв'ю YouTube-каналу «Бомбардир» поділився своїми думками про прогрес команди.


- На прес-конференції Ви сказали, що "Динамо" готове зробити наступний крок у Лізі чемпіонів. Тобто, команда готова вийти з цієї групи?

- Я сказав, що ми готуємося зробити крок вперед, хоча і не вважаємо себе фаворитами групи. Ми добре розуміємо, що три команди попереду нас - з досвіду, рівня гравців і щорічної участі в Лізі чемпіонів.


Коли я сказав, що хочу, щоб мої хлопці зробили крок вперед, я мав на увазі, щоб вони більш відповідально підходили до всіх моментів і не робили помилки, які ми допускали в минулому році. І саме тоді ми зможемо зробити цей крок.


- Вашу роботу видно по прогресу Шапаренка. Люди дивуються, як ви з людини, яка навіть не завжди виходила на заміну, зробили футболіста, який видав такий матч зі збірною Франції. Як ви його так поміняли?

- Тут потрібно говорити не про окремого гравця, а про команду. У футболістів була невпевненість в собі, але тепер це інша команда. Вони диктує свої правила, грає і розуміє, чого хоче. А також досягає необхідного результату. Це важливо.


Команда зростає, а кожен гравець прогресує. Не може такого бути, що один гравець розвивається, а вся команда стоїть на місці. Тут заслуга командної гри, і коли відсутні три-чотири футболісти, на поле виходять інші і виступають не гірше, картинка не змінюється. Так і досягається результат.

Фізрукам треба конспектувати ці слова