13 вересня 2021 20:17
1

Олег САЛЕНКО: "Якщо зараз не перемогти "Бенфіку", про вихід з групи "Динамо" може забути"

Київське «Динамо» матчем проти португальської «Бенфіки» стартує в груповому раунді Ліги чемпіонів сезону 2021/2022. Про перспективи команди Мірчі Луческу в цьому поєдинку сайту bookmaker-ratings.com.ua розповів колишній нападник «біло-синіх» Олег Саленко.


— Пане Олеже, з яким багажем «Динамо» підходить до старту групового раунду Ліги чемпіонів?


— Внутрішні змагання і єврокубки порівнювати не можна, це інший рівень. Втім, обнадіює хоча б той факт, що кияни зараз на ходу, лідери УПЛ. У моральному плані це великий плюс. А наскільки підопічні Мірчі Луческу готові до європейського турніру, якраз і покаже поєдинок проти «Бенфіки». Група у «Динамо» дуже сильна…


— «Бенфіка» — головний конкурент «Динамо»?


— На папері, так. Але як насправді все піде, поки сказати складно. «Баварія» і «Барселона» явні фаворити цього квартету, тому зараз і йдеться про те, що для «Динамо» матч проти «Бенфіки» перетворюється на ключовий, тому що за рейтингом португальська команда йде на третьому місці. «Динамо» в майбутньому поєдинку кров з носу потрібно брати три очки. Якщо не перемогти зараз, то, вважаю, про вихід з групи хоча б з третього місця, можна буде забути.


Багато динамівців вже проходили через Лігу чемпіонів, тому певний досвід є. До того ж нещодавно пройшли матчі збірних, там теж було велике представництво київського клубу. У таких матчах як Ліга чемпіонів велику роль відіграє і досвід тренера. Поступаючись у майстерності, можна придумати інший план, як досягти позитивного результату. Думаю, Мірча Луческу вже знає цей план, головне, щоб футболісти змогли це реалізувати на полі.


— Як думаєте, в який футбол зіграє «Динамо»?


— Мені чомусь здається, що у володінні м’ячем підопічні Мірчі Луческу поступатися не будуть, але при цьому шансів забити у «Динамо» буде більше в контргрі.


— Чи буде наставник «біло-синіх» жертвувати якимось турніром?


— Глибина складу дозволяє Мірчі Луческу варіювати склад. «Динамо» ще не грало з «Шахтарем». Головні сили зараз повинні бути кинуті на Лігу чемпіонів, оскільки цей турнір швидкоплинний.


— Яким буде ваш прогноз на майбутній поєдинок?


— Після жеребкування у мене запитували про шанси «Динамо» в цій групі, згадуючи наш матч проти «Бенфіки» в сезоні 1991/1992, коли відбувся перший груповий турнір Кубка чемпіонів. Тоді мені пощастило стати автором єдиного гола в ворота португальців. Я був би не проти, щоб і майбутній матч завершився з таким рахунком. Тому поставлю на 1:0 (посміхається).

Аби шо ….