13 вересня 2021 15:41

Румменігге про Суперлігу: "Баварії" довелося б найняти охоронців через реакцію фанатів, якби ми відразу не дистанціювалися"

Колишній генеральний директор "Баварії" Карл-Хайнц Румменігге висловився про відмову клубу від проекту Суперліги.


"Бундесліга - останній чемпіонат, який завдяки правилу "50+1" залишається закритим для інвесторів, які прагнуть отримати контрольний пакет акцій в клубах. Лізі треба вирішити, чи хоче вона зберегти цю модель в майбутньому. Я завжди був прихильником обдуманих рішень.

Можливо, в Німеччині до подібних речей ставляться обережніше. Німецькі вболівальники більш критично ставляться до цього, ніж англійські, італійські та іспанські фанати. Однак Суперліга довела, що критично налаштовані вболівальники можуть мати вирішальне значення у футболі.

Відомо, що «Баварія» з самого початку дистанціювалася. Якби все було інакше, нам би довелося наймати охоронців через реакцію наших фанатів. Пристрасть-це ключ до того, щоб не піддаватися спокусі плисти за течією.

Ми всі відчуваємо ностальгію по тому, що сталося 20, 30 років тому, але, повірте мені, з точки зору привабливості і суспільно-політичного аспекту футбол ніколи не був краще, ніж зараз", – сказав німець.