13 вересня 2021 08:15

Блогер: "Динамо" віддає м'яч, але сидить безпечно на своїх позиціях, зустрічає суперника обличчям і вбиває"

Блогер Михайло Смоловий продовжує аналізувати матч Металіст 1925-Динамо (0: 2).


- Єдиноборство


З прийомом передач в хороших позиціях і пасовими комбінаціями біля залікової зони проблеми без Шапаренка з Буєю виникли. Але у фазі оборони без них впоралися.

Динамо володіло м'ячем 65.06% ігрового часу, але перевершило 25-х за відборами/підбираннями - 78 на 54!

Дякувати треба Кривенцова за мужність, вони не відмовилися від своїх принципів не тільки бити вперед, а й намагатися розігрувати щось осмислене. Біда в тому, що вони тільки на початку шляху, звідси 29 (!) втрат у своїй третині.

У двох третинах поля, що ближче до воріт Мх1925 Динамо здійснило 52 відбору/підбору, рівно стільки ж там у господарів (але у киян на 30% ігрового часу в обороні менше).

Рекордсмен по матчу серед киян-Сирота (14 штук), у його напарника Забарного - 11. Обидва успішно повоювали з Марлісоном, який виграв тільки 6 з 24 єдиноборств.

Ще 10 штук у Кендзери і 8 у Сидорчука (при тому в обох 5 відборів/підбирань на чужій половині, більше тільки у Андрієвського - 6).

У перехопленнях перший Кендзьора (6), по 4 у Забарного, Андрієвського і Де піни.

Сумарно Андрієвський відновив володіння на чужій половині (відбір/підбір/перехоплення) цілих 9 разів. Так, він не дав тієї "движухи", яку розганяє Шапа, але Саша в черговий раз довів наявність навички прочитання того, що відбувається на полі. Разом з жахливим шлюбом 25-х це заощадило нам дуже багато сил.

Знову повернемося до Казахстану і петраболу. В останні 38 ' хвилин матчу, коли Динамо дозволило супернику володіти м'ячем, то це не сталося рандомно - Динамо до цього готувалося. На цьому відрізку у киян виграно 73.08% єдиноборств в обороні. Запам'ятали цифру? Проти Казахстану в останні 36 ' хвилин збірна виграла... 47.06% єдиноборств в обороні.

Чому так відбувається? Динамо віддає м'яч, але Динамо сидить безпечно на своїх позиціях, зустрічає суперника обличчям і вбиває. Збірна ж відмовляється від затяжних розіграшів, плодить втрати і швидкі атаки суперника - в результаті не завжди вдається зустрічати суперника обличчям з підстраховкою. І вже звідси спочатку більш погані позиції для виграшу єдиноборств один в один.

Тобто Динамо зіграло по розуму, а збірна - стихійно. В принципі одні й ті ж футболісти грали, але як по-різному це виглядало при схожих сценаріях?!

Тому дід і відмовився від бий-біжи з перших днів у Клубі - воно вимагає кінського здоров'я, яким ніхто в Динамо не володіє.

Плюс воно створює ситуації, які складні для вирішення.

Петрабол - це обігрівати вулицю радіаторами поставленими на вікно. Занадто беспонтово, дорого і не раціонально. Але він спрацював 2 роки тому, тому з ним будуть носиться, як Блохін з касетами гола Баварії...

Програло Динамо тільки повітря (31% на 56%). Внизу було сильніше, що в атаці, що в обороні. Загальний розклад: 81 на 76 за киянами.

Частіше за інших вступав в дуелі Циганков (19 разів), а краща успішність у Миколенко (88%), - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.