12 вересня 2021 21:31
1

"Ворскла" і "Десна" зіграли внічию, Волошин забив дебютний м'яч у Прем'єр-лізі

У Полтаві "Ворскла" і "Десна" видали неймовірно видовищний і напружений матч, що став окрасою туру.


Матч у Полтаві очікувався з особливим інтересом і повинен був відповісти принаймні на два питання: наскільки серйозні претензії "Ворскли" на медалі чемпіонату і чи вийде "Десна" з піке двох останніх невдач.

Господарі поля продемонстрували серйозність своїх намірів вже на 4 – й хвилині – атака полтавців була настільки блискавичною, що оборона гостей нічого навіть не зуміла зрозуміти, а Пуцлін після передачі Скляра з правого флангу просто "розстріляв" ворота Мисака-1:0.

Чергове заціпеніння гравців "Десни" призвело до голу на 17-й хвилині – Скляр витягнув на себе трьох захисників гостей і відпасував на вільного Степанюка – 2:0.

"Ворскла" помітно заспокоїлася, чим тут же скористалися підопічні Олександра Рябоконя – Волошин перехопив м'яч на правому фланзі, прорвався до воріт Різника і холоднокровно відправив м'яч у сітку – 2:1.

Господарям поля знову довелося збільшити темп, і відразу ж виник момент біля воріт "Десни", але м'яч після Обвідного удару Степанюка влучив у штангу воріт.

А у атаці у відповідь оборона полтавців упустила Безбородька, який спокійно реалізував вихід один на один з воротарем – 2:2.

Після такого феєричного першого тайму можна було очікувати не менш цікавого другого. І треба сказати, що команди не розчарували-м'яч у центрі поля не затримувався, атаки розвивалися швидко. Але при цьому суперники стали уважніше стежити за переміщеннями опонентів, намагаючись підвищити надійність оборонних порядків.

Більш гостро діяла "Ворскла", мали моменти Степанюк і Рангел. Але і "Десна" не залишалася в боргу – Різнику довелося рятувати ворота після удару Тотовицького з близької відстані.

Добре грали воротарі. Наприклад, протягом однієї хвилини спочатку Мисак врятував команди після виходу Степанюка, а потім Різник парирував удари Болбата і Тотовицького.

"Пожежі" біля одних та інших воріт виникали настільки регулярно, що звітний матч можна сміливо охарактеризувати як найбільш видовищний у 7-му турі. Команди в сумі завдали більше двох десятків ударів по воротах, половина з яких припала в площину.

У такій ситуації нічия бачиться найсправедливішим підсумком.

ВОРСКЛА - ДЕСНА 2:2
Голи: Пуцлін (4), Степанюк (17) – Волошин (26), Безбородько (32).

Ворскла: Різник, Пердута, Якубу (Яворський, 46), Скляр (Вакула, 59, Кравчук, 85), О.Тілль, Степанюк, Чеснаков, Пуцлін, Челядін, Бондаренко, Рангел (Пешич, 68).

Десна: Мисак, Жук, Цимбалюк, Селін, Картушов, Домбровський, Завійський, Тотовицький, Болбат (Ковтун, 88), Волошин (Калитвинцев, 46), Безбородько (Будківський, 73).

Попередження: О.Тілль (16), Бондаренко (70) – Селін (12), Волошин (28), Картушов (41), Завійський (64), Цимбалюк (81).
Грали дві рівні команди.
Матч видався динамічний.
Але брак в усіх компонентах гри зашкалює.