10 вересня 2021 23:04
1

"Цей хлопець чорніший за свій костюм". Іспанський канал розслідує расистський коментар на презентації Камавінга

Іспанська радіомовна і телевізійна корпорація (RTVE) засудила співробітничаючу з нею журналістку Лорену Гонсалес за расистський коментар.


У середу під час презентації півзахисника Едуардо Камавінга в «Реалі» Гонсалес, вважаючи, що її ніхто не чує, заявила: «Це хлопець чорніше, ніж його костюм». Однак слова журналістки потрапили в ефір Телеканалу Teledeporte, що входить в RTVE.

У заяві корпорації наголошується, що слова журналістки «були неповажні і неприйнятні для Громадського ТБ-каналу». Гравцеві були принесені вибачення. У RTVE підкреслили, що за підсумками розслідування будуть вжиті відповідні заходи.


Сама Гонсалес також принесла публічні вибачення у своєму Instagram.


"Мій коментар, який не мав під собою злого наміру або прояву неповаги до гравця, був у будь-якому випадку недоречний.


Подібне порівняння я б могла використовувати по відношенню до людини з будь-яким кольором шкіри.


Однак я розумію, в який чутливий час ми живемо, хоча в той же час я вважаю, що зараз всі надто політизують і радикалізують, і все ж ЗМІ повинні нести ще більшу відповідальність в питанні боротьби з расизмом і будь – якою іншою дискримінацією», - написала журналістка.

А он что, белый? Или зелёный? " Ты что же это, с ума сошел? – кротко спросил Ипполит Матвеевич и двинулся к выходу. – Обалдеешь ты среди своих гробов" (с)