9 вересня 2021 17:12

Гравець збірної України є найдорожчим легіонером і склав компанію чемпіону світу

На початку вересня Ігор Харатін був змушений тимчасово покинути розташування головної команди країни. Ференцварош вирішив продати півзахисника в Легію, так що українець відправився на медогляд. За інформацією Transfermarkt, поляки виклали за нашого збірника 900 тисяч євро, пише zbirna.com.


Харатін виступав в Угорщині з початку 2019 року, коли покинув Зорю. Відтоді разом з Ференцварошем хавбек тричі став чемпіоном Угорщини, дебютував у груповому етапі Ліги чемпіонів, почав викликатися до національної команди. У складі Фраді ігор провів 108 матчів, в яких забив 11 голів при 11-ти асистах.


До речі, трансферна вартість Харатіна зараз оцінюється в 2,2 мільйона євро, так що він є найдорожчим нашим легіонером в Польщі. Крім новачка Легії, за команди місцевої Екстракласи виступають ще чотири українці.


Микола Мусолітін (Лехія)


Вихованець Чорноморця і чемпіон світу U-20 минулого року виступав за латвійську Валмієру, а на початку 2021-го перебрався до Польщі. Відтоді Мусолітін провів всього п'ять матчів, в тому числі і два в нинішньому сезоні (відзначився асистом). Лехія фінішувала на сьомій позиції в попередньому чемпіонаті.


Арсен Гросу (Гурнік Забже)


Вихованець Львова перебуває в Польщі з 2019 року. Однак поки що він виступає лише за другу команду Гурніка, хоча і числиться у складі головної. Представники Забже в минулому сезоні зайняли 10-ту позицію в чемпіонаті.


Сергій Крикун (Гурнік Ленчна)


Протягом всієї кар'єри 24-річний вінгер виступає в Польщі. У Гурніку він опинився в серпні минулого року. Українець відразу став основним, допоміг команді домогтися підвищення в еліту. У минулому сезоні Крикун провів 36 матчів, в яких забив вісім голів при двох асистах, а в нинішньому взяв участь у всіх шести поєдинках Екстракласи.


Артем Путівцев (Термаліца)


Досвідчений захисник, відомий виступами за Маріуполь, Металіст і донецький Металург. У 2016 році цей футболіст навіть провів один матч за збірну України. У Термаліці виступає з лютого 2016-го, є одним з лідерів, іноді виходить на поле з капітанською пов'язкою. Як і Крикун, Путівцев в минулому сезоні допоміг своїй команді пробитися в екстракласу.


Володимир СЕРЖАН