9 вересня 2021 00:17

Олександр ПЕТРАКОВ: "Начебто і добре зіграли, дебютанти не провалилися, але емоції погані"

Прес-конференція наставника збірної України Олександра Петракова після матчу з Чехією.


- Вибір трьох центральних захисників на гру з Чехією? Я їх усіх добре знаю. Менше знаю лише Сироту. Був великий ризик, я дуже переживав. Кривцов у перерві попросив заміну. Знав, що Соболь може допомогти на цій позиції. Я переживав, але я ризикова людина. Завжди ризикую.


- Які у вас емоції про матч? Як оціните гру дебютантів?


- Я привітав хлопців з дебютом. Вважаю, що вони зіграли непогано. Дебютувати в збірній важко. Скажімо так - вони не провалили гру. Що стосується емоцій... У Казахстані таке сталося, тепер сьогодні. Таке трапляється не дарма. Поговорили з хлопцями. Потрібно розбиратися. Нас чекає дуже важлива гра з Фінляндією. Припустимо одну помилку... Хотів, щоб сьогодні ми виграли, але... Потрібно подивитися, хто не підстрахував в центральній зоні. Емоції завжди погані, коли ти пропускаєш за 20 секунд до кінця матчу. У чехів був основний склад, а ми застосували ротацію. Начебто і добре зіграли, але негатив на душі є. Потрібно забувати про це і рухатися далі.


- Чому ви дали шанс Бойко, а не Ризныку?


- У мене є помічники. Я з ними поговорив. Також говорив з тренером воротарів і дав шанс Бойку. Я запросив його в збірну, він відгукнувся. Вирішили, що сьогодні зіграє він. Денис виступив добре. Різник дебютує пізніше. Так починають всі воротарі. У цьому немає нічого страшного.


- Ви вже визначилися на наступний збір?


- Ще місяць попереду. Буде Ліга чемпіонів, багато матчів, травми. Як я можу визначитися? Зараз список гравців став більше. Буде сильна конкуренція. Не може бути такого, щоб на одну позицію було по одному гравцеві. Зберемося 3-4 жовтня. Буде гарний час для підготовки.


- Після травми Кривцова ви могли перейти на схему з чотирма захисниками, але не зробили цього. Схема важливіша, ніж кадри?


- Я так граю. Чому я повинен змінювати схему? Тому що ви хочете? Головний тренер - я. я поставив Соболя, він добре відіграв.


- Як оціните ваш старт у збірній?


- Було дуже важко. Домоглися середніх результатів. Хоча мені здається, що в цій команді я вже свій.