7 вересня 2021 19:49

Олександр ПЕТРАКОВ: "Відпустив трьох гравців "Шахтаря" і трьох динамівців, щоб не було ніяких розмов"

В.о. головного тренера національної збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію напередодні товариського матчу з командою Чехії.


— Напередодні ви відпустили велику групу футболістів до розташування клубів. Чому ви прийняли таке рішення?

— Вони готуються до Ліги чемпіонів, це дуже серйозне змагання. До мене звернувся «Шахтар», щоб я відпустив трьох футболістів. Я сказав, що рішення буду приймати тільки після гри з Францією. Також я відпустив трьох динамівців, щоб не було ніяких розмов.


— Чому ви все ж вирішили допомогти клубам?

— Я побачив, що хлопці втомилися. Це перше. А просто везти гравців, щоб вони були у складі ще три дні... Я хотів, щоби вони побули зі своїми сім'ями. По тому, що я побачив, — краще їх не чіпати зараз. Нехай відпочинуть. Були важкі дві гри, я зважив ще й на це.


— Хто завтра дебютує за збірну? Кому довірите місце у складі?

— Треба зберегти інтригу до початку самої гри. Завтра все побачите. Але я хочу сказати, що впевнений у хлопцях, у гравцях, які вийдуть на футбольне поле.


— За збірну Чехії грають одноклубники Ярмоленка й Качараби. Чи отримували ви від них якусь інформацію щодо суперників?

— Такої інформації я не отримував. Просто запитав, хто буде грати. Соучек із «Вест Гему» — гравець основного складу. Качараба сказав, що чотири гравці «Славії» травмовані.


— Чи отримають ігровий час обидва воротарі?

— Я не можу відповісти перед грою на це питання. Скажу, що це офіційний контрольний поєдинок, в якому можна провести шість замін. Не можу сказати, як складеться.


— Ви довикликали футболістів «Зорі». Як вважаєте, вони вже давно заслужили зіграти за збірну України?

— Завтра подивимося на футбольному полі. Я вже з ними поговорив. Шанс завтра зіграти в них буде. Якщо футболіст вийшов у складі національної збірної, зіграв, показав себе, то ми будемо на нього розраховувати. Провалив гру — інша справа. Ігровий час хлопці отримають.


— Наскільки важлива перемога в завтрашньому матчі?

— Результат дуже важливий і для мене, і для хлопців. 9 жовтня в Гельсінкі ми будемо проводити вирішальну гру. Для цього потрібен позитивний результат завтра, щоб хлопці з ним їхали на цей поєдинок.