24 серпня 2021 11:30

Уик-энд для футболистов сборной Украины: голы Буяльского и Цыганкова, ассисты Довбыка и Шапаренко

Передостанній клубний уїк-енд перед міжнародною паузою для футболістів збірної України, яких Олександр Петраков запросив до складу національної команди на вересневі матчі, розтягнувся на три дні.


У суботу, 21 серпня, у рамках п’ятого туру української Прем’єр-ліги «Шахтар» в Одесі розбив «Чорноморець» - 3:0. У переможців на поле виходив квартет збірників: Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Тарас Степаненко та Віктор Корнієнко.


«Дніпро-1» Артема Довбика, що відзначився результативним пасом, удома здолав «Рух» (2:0).


У четвертому турі чемпіонату Угорщини вперше виграв «Фехервар» Євгена Макаренка. Команда українця на власному полі обіграла «Кішварду» (2:1).


«Бенфіка» Романа Яремчука на виїзді перемогла «Жіл Вісенте» (2:0) у рамках третього туру чемпіонату Португалії.


У стартовому матчі італійської Серії А-2021/2022 «Аталанта» Руслана Маліновського перемогла в Туріні «Торіно» (2:1).


У неділю, 22 серпня, «Славія» захисника Тараса Качараби у Празі розбила «Банік» (4:0) у четвертому турі чеської першості.


Київське «Динамо» вдома розгромило «Десну» - 4:0. Віталій Буяльський відзначився дублем, Віктор Циганков записав на свій рахунок один забитий м’яч, а Микола Шапаренко - гольову передачу. Окрім них, у складі команди Мірчі Луческу на поле виходили ще шестеро гравців збірної України: Олександр Сирота, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Сергій Сидорчук, Олександр Караваєв та Олександр Тимчик.


У понеділок, 23 серпня, у другому турі англійської Прем’єр-ліги «Вест Гем» Андрія Ярмоленка переміг у Лондоні «Лестер Сіті» - 4:1.