5 серпня 2021 11:53

Егор КАРТУШОВ: "Десна" будет выходить на каждый матч с целью победить"

У свої 30 років Єгор Картушов вже став легендою «Десни»: півзахисник 9 років у команді та пройшов з нею шлях від Другої ліги до Ліги Європи. Але новий сезон приніс для Єгора нові виклики: він став капітаном сіверян та відтепер грає на лівому фланзі захисту. Про те, як він почувається у новій ролі, порівняння себе з Роберто Карлосом, гру з «Інгульцем» та… перемогу Жана Беленюка на Олімпіаді, капітан «Десни» розповів в коментарі клубній пресслужбі.


– Сьогодні збірна України завоювала перше «золото» на Олімпіаді у Токіо (розмова проходила через кілька годин після перемоги Жана Беленюка, – прим.). Як вважаєте, скільки «золотих» нагород буде у збірної України за підсумками змагань?


– Чесно кажучи, не маю часу, щоб дивитися Олімпіаду. Але знаю про перемогу Беленюка. Тож вітаю Жана – він молодець, вітаю Україну! Вірю, що до кінця змагань наші збірники завоюють ще «золоті» нагороди.


– Чи мав матч з «Маріуполем» принципове значення, враховуючи те, що саме поразка від цього клубу в останньому турі минулого сезону залишила «Десну» без Єврокубків?


– Я б не сказав, що гра була принциповою для команди, адже у міжсезонні «Десна» змінилася майже на половину. Особисто мені хотілося перемогти, хоча думок про якусь помсту не було. Це була просто чергова гра, у якій ми прагнули заробити три очки.


– Ви відомі, у першу чергу, як фланговий півзахисник, хоча іноді уболівальникам доводилося бачити Вас навіть на позиції центрфорварда. Але перші два матчі сезону 2021/22 Ви провели на позиції лівого захисника. Наскільки зручно себе на ній почуваєте, та чи була розмова з тренером: це переведення відбулося на постійній основі, або є мрія повернутися у півзахист?


– Лівого захисника я грав на зборах. Олександр Дмитрович (Рябоконь, головний тренер «Десни», – прим.) постійно ставить мене на цю позицію – на звичне місце у півзахисті я завжди повертаюся наприкінці зборів. Можна навіть сказати, що мені подобається грати лівого захисника. Але це стосується дій на атаку – тут мені комфортно. А ось щодо захисту – в мене є проблеми у цьому плані. З кожною грою маю себе почувати на цій позиції більш впевнено. Хоча, не буду приховувати, хотів би повернутися у півзахист. Розмов з Олександром Дмитровичем щодо цього не було: просто наразі у команді ніким «закрити» позицію лівого захисника, отже я граю на цьому місці.


– Враховуючи Ваші атакуючі дії, чи можна сказати, що Єгор Картушов-захисник – то новий Роберто Карлос?..


– Та я б так не казав… Намагаюся виконувати свої функції, викладатися на максимум та допомагати команді.


– У міжсезонні Вас обрали капітаном. Наскільки це було несподівано, та які, взагалі, відчуття?


– Я в «Десні» вже багато часу. У товариських матчах на зборах вже виводив команду в якості капітана. Перед чемпіонатом пройшло голосування за нового капітана. Хлопці обрали мене, довірилися. За що я їм дуже вдячний.


– Наразі «Десна» знаходиться на поточному першому місці в УПЛ. Чи вдасться команді втримати цю переможну ходу, та чого чекати від зустрічі з «Інгульцем»?


– Так, ми їдемо на першому місці, але лише після двох турів. Тож передбачити, що будемо на вершині дуже довго, чи, що швидко впадемо у нижню частину таблиці… цього ніхто не знає… Зі свого боку будемо виходити на кожний матч з однією метою: перемогти.


«Інгулець» – гарна команда, буде дуже важка гра. В них з’явилися нові хлопці. Я дивився кілька матчів: колектив з Петрового варіює тактику. Тому буде не просто…


Фото - офіційна сторінка "Десни" в Instagram