2 серпня 2021 13:52

Хочет работать с клубом. УАФ подтвердила уход Шевченко

Нагадаємо, що в червні 2020 року Виконком Української асоціації футболу запропонував головному тренеру збірної України Андрію Шевченку та його тренерському штабу подовжити контракт до кінця 2022 року.


Тоді на прохання тренерського штабу збірної України контракт був підписаний на один рік із можливим подовженням за обопільною згодою ще на півтора року. Андрій Шевченко та його тренерський штаб мотивували таке своє рішення бажанням після чемпіонату Європи перейти на клубну роботу, про що Андрій Шевченко неодноразово говорив у своїх інтерв’ю.


В Українській асоціації футболу пішли назустріч і погодилися на такі умови контракту.


Таким чином, 30 липня 2021 року закінчився термін контракту між Українською асоціацією футболу та тренерським штабом збірної.


Українська асоціація футболу висловлює безмежну вдячність Андрію Шевченку і його асистентам за професіональну роботу в головній команді країни протягом п’яти років. За цей час збірна України вийшла на новий рівень свого розвитку й досягла найбільшого успіху у своїй історії на чемпіонатах Європи, завершивши виступ на Євро-2020 у вісімці найсильніших команд континенту.


На 9 серпня заплановано засідання Виконкому УАФ, на якому буде ухвалено рішення щодо тренерського штабу збірної України.


Наразі збірна України виступає у відбірному циклі ЧС-2022. Після трьох стартових матчів у її активі три очки. Найближчі матчі відбору для збірної України — 1 вересня на виїзді зі збірною Казахстану та 4 вересня вдома зі збірною Франції.


На ЧС 2022 року від УЄФА потрапляють 13 збірних — переможці 10-ти відбірних груп та три команди після багаторівневого плей-офф, в якому візьмуть участь збірні, що посядуть у своїх групах другі місця.