26 липня 2021 17:39

Кристиан БИЛОВАР: "Благодарен Рябоконю, что дал дебютировать, дал почувствовать этот вкус УПЛ"

У стартовому матчі УПЛ «Десна» розгромила одеський «Чорноморець»: 3-0, що дозволило команді, хоча й за додатковими показниками, але вийти на перше місце у турнірній таблиці. Але для 20-річного захисника сіверян Крістіана Біловара ця гра стане особливо пам’ятною, адже гравець дебютував у Вищій лізі українського футболу, замінивши на 87-й хвилині Левана Арвеладзе. Про емоції від дебюту та перемоги, зустріч з колишніми одноклубниками та важливість вдалого старту сезону деснянець розповів клубній пресслужбі.


– У грі з «Чорноморцем» Ви дебютували у дорослій УПЛ. Чи розраховували зробити це саме сьогодні, та які відчуття?


– Чи розраховував – складно сказати. Все залежало від того як складатиметься гра. Сьогодні рахунок дозволяв випустити захисника. Тож я вдячний Олександру Дмитровичу (головному тренеру «Десни», – прим.) – він дав дебютувати, дав відчути цей смак УПЛ. Відчуття… все швидше, аніж у U-21. Тому дуже задоволений, буду працювати далі.


– До заявки Вас внесли за два дні до першого матчу: 23 липня. Наскільки встигли адаптуватися та влитися у колектив?


– Тренуватися ми (я та Вікентій Волошин) почали раніше, тож встигли адаптуватися, усе гаразд: колектив добрий, прийняли непогано.


– Сьогодні проти Вас грало багато футболістів, права на яких належать київському «Динамо» – тих, з ким Ви разом грали у командах «Динамо» U-19 та U-21. Наскільки було складно, чи, навпаки, легко грати проти них?


– Я не можу сказати складно чи легко, адже вийшов на поле у кінцівці зустрічі. Але я знаю кожного з хлопців, які зараз грають за «Чорноморець»: усі вони гарні, кваліфіковані гравці. Тому, мені здається, що сьогодні вони показали гідний, гарний футбол.


– Наскільки, на Вашу думку, видалення Білошевського вплинуло на гру та на результат? Й, можливо, вже встигли якось підтримати Богдана, щось йому написати, чи сказати після гри?..


– Тільки прийшли після матчу, ще не встигнув навіть телефон взяти у руки. Тож Білошевському нічого не писав. А як вплинуло на гру… Вважаю, ми б виграли й без цього видалення. Але що є, то є…


– Перший тур, результат: 3-0. Наскільки важливий для футболістів такий старт?


– Звісно, це важливо. У психологічному плані для кожного з нас важливо стартувати з перемоги у чемпіонаті: відчуваєш себе більш упевненим й на наступний матч виходиш з ще більшим бажанням перемогти. Ще раз хочу подякувати головному тренеру. Буду працювати далі, щоб у майбутньому отримувати більше ігрового часу.