25 липня 2021 21:49

Валерий КРИВЕНЦОВ: "Дебютный матч в Премьер-лиге выиграли"

Післяматчева прес-конференція головного тренера "Металіста 1925" Валерія Кривенцова.


- Хочу привітати нашу команду, наших вболівальників з хорошим стартом. У нас молода команда, якій виконується 5 років. Дебютний матч у Прем’єр-лізі ми виграли, хоча він склався для нас дуже складно. Травма Пономаря, по ньому повідомили вже лікарі – розрив ахілового сухожилля, це близько 4-5 місяців відновлення. Пономар наш основний нападник. Ось такий невтішний діагноз.


Якщо взяти по грі, звісно ми хотіли не так грати. Перші два швидких забитих голи у нашому виконанні, мабуть, визначили подальший хід поєдинку, що ми почали грати від захисту, але контргра, при цьому, в нас погано виходила. Але, знову ж, потрібно віддати належне "Руху". Хороша, швидка, технічна команда. Дуже добре взаємодіяли на флангах. Але, знову ж таки, враховуючи, що це був перший поєдинок, багато хлопців хвилювалися, хтось міг проявити себе краще. Але в цілому - перемога - це є перемога.


- В чому не виправдали ваші надії або плани гравці команди?


- Всі команди вивчають одне одного. Вони бачили всі наші матчі на зборах. Так, ми старалися для вболівальників. Але ж і суперники нас вивчали. "Рух" пішов інакшим шляхом, вона взагалі не показували свої матчі. Тому в нас було мінімум інформації з цього приводу. Ви бачили, вони нас накривали дуже добре. Не давали грати у швидкий пас. І, знову ж таки, заміна Пономаря вимушена. Ви бачили, Фабіньо старався, але робив не те, що потрібно. Все ж взаємопов’язано. Багато хто не так себе проявив, як міг. Але це хвилювання. Тому не будемо сердити Бога. Перемога є перемога.


- Другий тайм за своїм змістом суттєво відрізнявся від тайму першого. Чому так склалося?


- Не вийшли з роздягалки. Дуже погано розпочали. Перші 12 хвилин… Будемо розмовляти з гравцями, але так виходити не можна. Це психологічний момент. Я це бачив у роздягальні і попередив хлопців, що так виходити не можна, тим більше, коли граєш вдома. Тому, звісно, я висловлю претензії багатьом.


- У зв’язку з травмою Пономаря чи планується підписання форварда?


- Ми працюємо в цьому напрямку. Я вже казав, що в нас ця позиція була пріоритетною у міжсезоння. Ми ще коли йшли у відпустку, ставили собі таку мету. У нас було кілька кандидатів, хороших нападників. Проте ми, на жаль, не змогли їх привезти до Харкова в силу різних причин. Але те, що ми візьмемо нападника – це я вам обіцяю.


Фото - ФК "Металіст 1925"