24 липня 2021 14:51
1

Представляем новичка "Динамо" Эрика Рамиреса

ФК «Динамо» (Київ) підписав контракт із 22-річним венесуельським нападником Еріком Раміресом. Пропонуємо вам познайомитися з динамівським новачком ближче.


Ерік Рамірес


Повне ім’я: Ерік Клейбель Рамірес Матеус

Дата народження: 20 листопада 1998 року

Місце народження: Барінас (Венесуела)

Громадянство: Венесуела


Позиція: нападник


Зріст: 190 см. Вага: 88 кг.

Гравець збірної Венесуели (1 матч)

Попередні клуби: ФК «Замора», «Естудіантес де Каракас», «Карвіна» (Чехія), «Сениця», «Дунайська стреда» (обидва – Словаччина).


Ерік Рамірес народився в місті Барінас, що на північному заході країни, й перші кроки у футболі робив у дитячій школі місцевого клубу «Замора». Добре проявивши себе у другій команді, перспективний форвард дебютував за основний склад 1 травня 2016 року, у віці 17,5 років, в матчі регулярного чемпіонату Венесуели проти «Естудіантес де Меріда», вийшовши на заміну на 70-й хвилині. Той поєдинок команда Раміреса впевнено виграла – 5:0, але юнак результативними діями не відзначився. Як не вдалося йому проявити себе й за два з половиною місяці, 24 липня, коли він зіграв другий матч за рідний клуб, знову з’явившись на полі з лави запасних на 76-й хвилині в поєдинку з «Каракасом» (0:0).


У підсумку «Замора» в 2017 році вирішила віддати Еріка в оренду до «Естудіантес де Каракас». Але й там форвард не мав ігрової практики, зігравши лише два матчі. Обидва – в першому раунді Південноамериканського кубка, другого за значимістю клубного турніру на континенті (аналог Ліги Європи), проти парагвайської «Соль де Америка». І саме в першому з цих матчів, 6 квітня, йому вдалося забити перший м’яч у професійній кар’єрі. Щоправда, результативний удар Раміреса особливих дивідендів «Естудіантес де Каракас» не приніс – за підсумками двох матчів венесуельці зазнали розгромної поразки (2:3 удома та 1:7 на виїзді).


А погляд 18-річного Еріка вже був спрямований убік Європи. Коли оренда в «Естудіантес де Каракас» завершилася, він підписав контракт із чеською «Карвіною». Клуб особливих зірок із неба не хапав, з року в рік ведучи боротьбу за прописку у вищому дивізіоні країни, та й у самого Раміреса на перших порах не складалося з результативністю. За півтора року, проведені в «Карвіні», форвард зіграв 36 матчів у всіх турнірах, в яких забив 5 м’ячів.


Тож, чеський клуб без особливих емоцій розстався з венесуельцем, віддавши його в оренду до словацької «Сениці». І ось там Ерік розкрився – у сезоні-2018/2019 у його доробку 15 матчів та 9 голів. А після завершення орендної угоди залишився у Словаччині, підписавши контракт із постійним учасником єврокубків – «Дунайською стредою».


Рамірес відразу став основним виконавцем у новому клубі, почавши робити те, для чого його запрошували, – забивати голи. У сезоні-2019/2020 венесуелець у 33 матчах забив 11 м’ячів (у тому числі два у кваліфікації Ліги Європи – у ворота польської «Краковії» та грецького «Атромітоса»), а в попередньому сезоні підняв планку результативності, у 35 поєдинках відзначившись 17 результативними ударами та ставши найкращим бомбардиром команди в чемпіонаті Словаччини.


Перехід до «Динамо» – новий виклик для футболіста. «Точно знаю, що я зробив крок до вищого рівня, та з нетерпінням очікую можливості себе проявити. Грати за «Динамо» – це можливість грати в Лізі чемпіонів і жити в прекрасному місті, столиці України», – поділився своїми емоціями Рамірес після підписання контракту з «біло-синіми».


Фото - ФК «Динамо»

https://www.youtube.com/watch?v=CFKvSd00bgo вот нарезка.