22 липня 2021 16:10

"Унион": представляем соперника "Динамо"

У п’ятницю, 23-го липня, київське «Динамо» зіграє перший контрольний матч на завершальному етапі підготовки до нового сезону, що проходить у Австрії.


Суперником «біло-синіх» виступить берлінський «Уніон», який представляє німецьку Бундеслігу. Початок зустрічі, яка відбудеться в містечку Кематен, заплановано на 18:00.


Візитка


Повна назва: 1. Fußballclub Union Berlin e. V.

Заснований: 1906 рік

Стадіон: «Ан дер Альтен Ферстерай» (вміщує 22 012 глядачів)

Президент: Дірк Цинглер

Головний тренер: Урс Фішер (Швейцарія)

Позиція в чемпіонаті Німеччини 2020/21: 7-ма

Досягнення: Фіналіст Кубка Німеччини 2001 року, володар Кубка Інтертото 1986 року.


Історія


Клуб було утворено в червні 1906 року шляхом об’єднання трьох невеликих союзів у найближчому передмісті Берліна під назвою SC Olympia 06 Oberschöneweide. Спочатку в команді виступали лише юні футболісти, тому перші кілька сезонів SC Olympia 06 Oberschöneweide була фарм-клубом для топ-клубів країни. Лише у 1909-му берлінці стали самостійною одиницею в німецькому футболі та змінили назву на «Уніон».


Незважаючи на більш ніж сторічну історію, особливих досягнень у клуба немає. Серед тих, що виділяються, – це перемога в Кубку Інтертото в 1986 році та вихід до фіналу Кубка Німеччини в 2001 році, коли «Уніон», будучи клубом третьої ліги, поступився «Шальке-04» (0:2).


За підсумками сезону-2018/2019 берлінці обіграли у стикових матчах «Штутгарт» та вперше в історії вийшли до Бундесліги. «Уніон» відразу зарекомендував себе як міцний середняк, а вже за підсумками другого сезону підопічні Урса Фішера забезпечили собі участь у єврокубках.


Минулий сезон


Попередній сезон «Уніон» завершив на 7-й позиції Бундесліги, набравши 50 очок у 34-х матчах, та завоювали право зіграти у кваліфікації Ліги конференцій. Берлінці здобули 12 перемог, 14 разів зіграли внічию та зазнали 8 поразок (різниця м’ячів 50:43). У Кубку Німеччини «Уніон» припинив боротьбу після стадії 1/16 фіналу, поступившись вдома «Падерборну» – 2:3.


Склад


Середній вік футболістів «Уніона» складає 26,5 років. У команді виступають 14 легіонерів, що складає 42,4% від загальної кількості футболістів.


Найкращим бомбардиром «Уніона» у минулому сезоні став 33-річний нападник Макс Крузе, який записав до свого активу 11 забитих голів, до яких додав ще 5 результативних передач. На другому місці – 26-річний фінський форвард Йоель Пох’янпало (6 м'ячів).


Під час літнього міжсезоння «Уніон» активно працює на трансферному ринку. Серед придбань звертають на себе увагу центральний нападник Тайво Авонійї, який перейшов із «Ліверпуля» за 6,5 млн євро, лівий захисник Тімотеуш Пухач із польської «Легії» (3,5 млн) та центральний захисник Тімо Баумгартль, який прийшов із голландського ПСВ на правах оренди. Найвідчутніші втрати – згадуваний вище другий бомбардир команди Пох’янпало та воротар Лоріс Каріус, у яких добігли кінця терміни оренди й вони повернулися до «Байєра» та «Ліверпуля» відповідно.


Тренер


Очолює «Уніон» 55-річний швейцарський фахівець Урс Фішер.


Протягом усієї кар’єри гравця Фішер виступав виключно на батьківщині, ставши легендою двох клубів – «Цюриха» (більше 300 проведених матчів) та «Санкт-Галлена» (майже 250 ігор), вигравши Кубок Швейцарії у 2000 році. Також має у своєму активі чотири матчі за національну збірну, проведені в 1989-1990 роках.


Тренерська кар’єра почалася для Урса в 2003-му. Працюючи в «Цюриху», фахівець від тренера юнаків дістався до першої команди, яку очолював у 2010-2012 роках. Після цього по два роки Фішер працював у «Туні» та «Базелі», ставши з останнім дворазовим чемпіоном країни та володарем Кубка Швейцарії в 2017-му, і в червні 2018-го очолив німецький «Уніон», який став для нього першим у кар’єрі іноземним досвідом. У перший же сезон Урсу вдалося вивести «Уніон» з другої до першої Бундесліги, а за підсумками сезону-2020/2021 вперше в історії кваліфікуватися в єврокубки.


Підготовка


У рамках підготовки до нового сезону «Уніон» уже провів два спаринги, й обидва виграв – у берлінської «Вікторії» (5:2) та «Дрездена» (3:0). До старту сезону, який розпочнеться для берлінців 8 серпня кубковим матчем проти «Тюркюджю Мюнхен», підопічні Урса Фішера ще зіграють із французькою «Ніццою» (24 липня) та «Атлетиком» із Більбао (31 липня).