20 липня 2021 18:11

"Динамо" - "Атлетик" 0:1. Контрольный матч. Отчет о встрече

Фото - Андрей Лукацкий, ФК "Динамо


Київське «Динамо» провело черговий спаринг на другому підготовчому зборі у Швейцарії. Цього разу у місті Вінтертур «біло-сині» зустрілися з 10-ю командою минулого сезону Примери та фіналістом Кубка Іспанії – «Атлетиком» з Більбао.


Зустріч із іспанцями стала загалом десятою в ігровій програмі динамівських зборів, і враховуючи, що команда працює під тренувальними навантаженнями, невисокий темп гри був передбачуваним. Перший тайм суперники приділили розвідці, майже не загрожуючи воротам один одного.


«Біло-сині» намагалися вийти з-під високого пресингу «Атлетика» та проводити позиційні атаки, застосовуючи як проходи через центр і фланги, так і дальні передачі, в тому числі від Дениса Бойка. У середині тайму Вербич завдавав удару після навісу де Пени з лівого флангу, але м’яч пройшов над воротами.


«Атлетик», у свою чергу, виконав цілий ряд стандартів та кілька разів потурбував оборону «Динамо», однак і моменти наших суперників складно назвати гольовими. Найнебезпечнішим був епізод із дальнім ударом Беренгера, після якого м’яч зрикошетив від оборонця та влучив у стійку воріт Дениса Бойка. Із рештою ударів по воротах «Динамо» наш голкіпер спокійно впорався.

На другу половину зустрічі наставники обох команд випустили повністю оновлені склади – на полі з гравців стартової заявки залишився лише Рауль Гарсія. Темп гри підвищився і команди почали діяти активніше. Зокрема, на початку тайму Ніколас Вільямс був близьким до того, щоб вийти один на один проти Георгія Бущана, однак Попов і Миколенко зупинили цей прохід, завадивши завдати прицільного удару. Пізніше Лекує, пробиваючи з хорошої позиції, пробачив динамівців, направивши м’яч набагато вище воріт.


Кияни відповіли проривом Родрігеса та подальшим дальнім ударом від Сидорчука – гравці «Атлетика» в обох випадках зіграли надійно та нівелювали небезпеку. А перехопивши м’яч на своїй половині поля на 77-й хвилині, іспанці змогли провести швидку результативну контратаку: Іньякі Вільямс у дотик замкнув простріл Унаї Лопеса з лівого флангу.


Кінцівка поєдинку пройшла за переваги «Динамо» – кияни володіли м’ячем на половині поля суперників, прагнучи зрівняти рахунок, однак вийти з-під організованого тиску іспанців нашій команді не вдалося. У підсумку – 1:0 на користь колективу з Більбао.


Наступного дня після матчу з «Атлетиком» динамівці перебазуються до Австрії, де проведуть ще два спаринги – проти берлінського «Уніона» (23 липня) та «Вільярреала» (26 липня).


Швейцарський збір-2021. 6-й контрольний матч


«Динамо» (Київ) – «Атлетик» (Більбао) – 0:1 (0:0)


20.07.2021. Stadion Schützenwiese, Вінтертур, Швейцарія


«Динамо» (1-й тайм): Бойко – Тимчик, Сирота, Забарний, Дубінчак – Андрієвський, Буяльський, Шапаренко, Циганков (к), де Пена – Вербич.


«Динамо» (2-й тайм): Бущан – Караваєв, Кендзьора, Попов, Миколенко – Сидорчук, Шепелєв, Лєднєв, Антюх, Родрігес – Шкурін (Кулач, 78).


«Атлетик» (1-й тайм): Агірресабала – Мартинес, Муньяїн (к), Беренгер, Вільялібре, Рауль Гарсія, Баленсіага, Венседор, Вівьєн, Прадос, Печарроман.


«Атлетик» (2-й тайм): Езкіета - Капа, Нуньєс, Альварес, Лекує, Дані Гарсія, Лопес, Ніколас Вільямс, Серрано, Рауль Гарсія (Заррага, 61), Іньякі Вільямс.


Гол: Іньякі Вільямс (77).


Попереджений: Кулач (83).