17 липня 2021 22:59
10

"Динамо" - "Ницца" 1:2. Контрольный матч. Отчет о поединке

Фото - А. Лукацкий, ФК "Динамо"


Київське «Динамо» провело четвертий спаринг у рамках передсезонної підготовки у Швейцарії. Сьогодні «біло-сині» зустрілися з «Ніццою» – дев’ятою командою за підсумками минулого чемпіонату Франції.


На початку матчу команди діяли на рівних, пристосовуючись один до одного та намагаючись проводити позиційні атаки. «Ніцці» вдавалося застосовувати високий пресинг, фактично позбавляючи динамівців м’яча на своїй половині поля. Тому гра здебільшого точилася в середині поля або біля воріт Дениса Бойка. Французи були ближчими до створення гольових моментів: спочатку Ндойє вибачив киян, не дотягнувшись до м’яча після небезпечного прострілу Стенгса зліва, а згодом голкіпер «Динамо» вже врятував наші ворота при виході Гуірі один на один.


Натомість у динамівців не виходило загострювати гру у фінальній стадії атак аж до кінцівки першого тайму. Перевагу в рахунку «біло-синім» подарував стандарт, зароблений на 37-й хвилині на лівому фланзі. Карлос де Пена навісив до штрафного майданчика, Олександр Сирота у стрибку скинув м’яч на Іллю Шкуріна – і форвард також головою перевів круглого у ворота – 1:0! Цей гол став вже третім у виконанні білоруського нападника на зборах після його переходу до київського «Динамо».


Перед перервою команди обмінялися небезпечними моментами. Віталій Буяльський мав можливість подвоїти рахунок, однак його удар з центру штрафного парирував Бенітез. Відповідь «Ніцци» не забарилася: Гуірі намагався перекинути Бойка, але голкіпер «Динамо» встиг виставити руку та перевести м’яч на кутовий.


На другий тайм кияни вийшли з двома змінами у складі: замість Бойка з’явився Бущан, а замість Шкуріна – Супряга. Владислав одразу ж відзначився ударом на завершення атаки «Динамо» по правому флангу, однак Бенітез дотягнувся до м’яча у нижньому куті воріт. А невдовзі Карлос де Пена спробував вразити ворота суперників прямим ударом зі штрафного, але і тут голкіпер «Ніцци» встиг зреагувати.


Ряд замін, які тренери обох команд провели в середині другого тайму, знизили темп гри, однак інтригу у протистояння повернув гол «Ніцци». Дан Ндойє обіграв Дениса Гармаша на підступах до штрафного «Динамо» та наважився на дальній удар у кут воріт, який став несподіванкою для Георгія Бущана – 1:1.


Через десять хвилин м’яч опинився у воротах киян вдруге. Цього разу до пропущеного голу призвели сумбур і розгубленість у діях захисників у штрафному після подачі стандарту, чим скористався Алексіс Труйє, завдавши «біло-синім» першої поразки в міжсезоння – 1:2.


Свій наступний матч на зборах київське «Динамо» проведе вже завтра – о 18:00 за київським часом розпочнеться зустріч із швейцарським «Етуалем».


Швейцарський збір-2021. 4-й контрольний матч


«Динамо» - «Ніцца» - 1:2 (1:0)


17.07.2021. «Стад де Арбер». Мерен, Швейцарія


«Динамо»: Бойко (Бущан, 46) – Тимчик, Кендзьора, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 75) – Андрієвський (Коробенко, 75), Шепелєв (Гармаш, 63), Буяльський (Лєднєв, 63), Родрігес (Антюх, 63), де Пена (Беніто, 75) – Шкурін (Супряга, 46).


«Ніцца» (стартовий склад): Бенітес – Аталь, Данилюк, Тодібо, Нсокі, Стенгс, Сміт, Тюрам, Камара, Гуіри, Ндойє.


Голи: Шкурін (37) – Ндойє (70), Труйє (80).


Попереджені: Вівчаренко (81) – Аталь (39), Пельмар (52), Труйє (86).

Кулач я понимаю на выход, или что-то пропустил, может повреждение?
Сховати
Роман, вчора розминався до останніх хвилин гри, разом з Поповим, Шабановим, але їх на заміну не випустили. Оскільки неясно, що робити далі з незабивним Супрягою, то неясна і ситуація з Кулачем.
Нормально, пускай на сборах с крепкими соперниками играют, проверяют себя и готовятся к сезону, чтобы в Еврокубках меньше ошибок допускали.

А то играем на сборах долгие годы в основном со всякой херней уровня УПЛ так еще ничего против них не показываем. А тут хоть много игроков отсутствовало, добротно смотрелись. Имели моменты. Во второй тайме после замен подсели уже.
Сховати
Google, согласен на сто проц!!!! Таких соперников, да побольше! Скорость принятия решения, не стандартные ситуации— это бесценный опыт
Google, тот же Базель не слабее Ниццы, Ницца это ж не Лион и даже не Марсель, 9 команда Франции и уровень у нее соответствующий не сильнее Базеля или Люцерна
Сховати
Prince, Я же написал "в основном играем....". Таких соперников как Базель были у нас один на первом сборе, второй - на втором. Хотя я не знаю по каким критериям оценивать Ниццу, Базель и Люцерн. Ницца в этом сезоне 9 место заняла, в прошлом сезоне 5 место было. На этих сборах играем с Ниццой, Атлетиком, Вильярреалом, Интером. Это не с Базелями и Люцернами катать)
Сховати
Google, швейцарские клубы все крепенькие были. И совсем не сладенькие булочки. Респект менеджменту Динамо, что договорились с ними провести контрольные матчи. Они дали много пищи для выводов тренерам Динамо
Prince, не равняйте Ниццу до Базеля или Люцерна. В Ниццы бюджет дай Бог Динамо такой, а трансферная стоимость игроков в полтора раза больше динамовской и почти на 20 млн. больше , чем у Шахтера. А эти цифры тоже не с потолка берутся . Вот вам и Ницца! Это крепкий середняк Лиги 1 и это о многом говорит
После замен— печалька
Другий тайм - ні про що.
Гармаш - інвалід!