23 червня 2021 23:41
1

Михаил КОПОЛОВЕЦ: "Можем бояться и сборную России. Но это трупы полные"

Михайло Кополовець під час прямого ефіру Скорофутбол поділився враженнями від гри збірної України на цьому Чемпіонаті Європи. Особливий акцент експресивний футболіст зробив на матчі нашої команди з Австрією:


Емоції після фінального свистка матчу Швеція – Польща

Ну, добре, залишилися ми на Євро. І що? Не хочу ображати хлопців, але де Зінченко, Малиновський? Наче і команда, і тренер є. Чесно кажучи, мені ця збірна подобається, тренер, атмосфера! Але чому немає гри? Малиновський, такий розвалений і справді сильний гравець, але поясніть мені в чому річ, що відбувається? У Зінченка 60-70% браку. Він гарний хлопець, харизматичний, але в чому проблема? Такого класу футболіст, який грає у фіналі Ліги чемпіонів, він має вміти грати всюди… Він же ж не перший раз там грає. Якби Забарний зробив такі помилки, як Зінченко, я би і слова не сказав. Але це ті лідери, які мають вести команду за собою, а вони тягнуть її вниз.

В останній грі, якій вони грали, я думаю, не лише у мене було таке відчуття, що гравці недовідновилися. Я розумію, я вболівальник. Я отримав задоволення від гри з Нідерландами. Вони відіграли два голи. Це означає, що у нас є характер, самолюбство, а гравці відчувають, що є нація, яка стоїть у них за спиною і вболіває. Але знову ж таки Зінченко, третій гол… Людина, яка грає в Англії…

Хлопці, ну ми вийшли, у вас є осад? У мене він є. Вийшли ми, потрапляємо зараз, там уже ж немає котиків.

Швеція буде нашим суперником

Хлопці, нам боятися Швеції? Тоді навіщо нам на цей чемпіонат виходити? Але з того, що я побачив останнім часом, ми можемо боятися і збірну Росію. Вибачте мене, але то трупи повні! Але з такою грою, яку ми демонструємо… Я хочу вірити, що це просто недовідновилися, ми не звикли може. Хоча всі в рівних умовах. Третя гру за тиждень – може важко, було помітно, що наші хлопці повзають. Добре, тоді давай робити ротацію. Ви бачите, не сліпі ж котенята, хто перенавантажився, а хто ні. У вас у списку 26 чоловік. Робіть тоді ротацію. Чому останній матч не грав Степаненко? Мені здається, що він би освіжив гру. Знову ж таки говорити завжди легше. Але коли команда виграє – усі хвалять, програє, то навпаки. Я люблю цю команду і футболістів, атмосферу, але що сталося?

Втома?

Ви ж у футболі розумієтеся. Вони ж мусять щось говорити. Тому тренери і згадують про втому. А насправді щось там сталося, я не знаю. Там всі професіонали і я бачу, що вони дійсно переживають. Що відбувається? Малиновський не може два паси зв’язати, а це гравець високого рівня. У нас є круті футболісти, але незрозуміло, чому так сталося. З того, що я побачив, у мене одна відмовка – вони просто втомилися. Чому наші втомилися, а інші ні? Це не зрозуміло.

Не було ротації. Є лише кістяк 13 гравців

Ви помітили, що всі футболісти говорять, що зробили величезну роботу, відбігали перед чемпіонатом Європи… Може, не потрібно давати такі навантаження перед Євро? Може не потрібно було давати таких навантажень, я не знаю, що там Шевченко давав їм. У нього 18 тренерів, вони могли підвантажити хлопців і їх вистачило ще на одну-дві гри, а потім забуксували. Я не розумію, навіщо сильно гнати футболістів уже перед чемпіонатом. Розумієте, вони повзали останній матч…

Чемпіонат України спеціально закінчили раніше – для збірної

Не можу вам сказати. Я читав інтерв’ю пацанів, там спілкувався, і чув, що вони добре відбігали, але чому так повзають? Це питання до тренера. У матчі з Нідерландами показали характер і запас міцності. Вони показали і самі доказали собі, що можуть відігруватися. Мені шкода пацанів.

Може щось змінитися в 1/8?

Ця команда, з якою ми гратимемо, її можна обігрувати. Будемо вірити. Думаю, що отримали вони тягла і від вболівальників багато критики. Я думаю, що зберуться і відновляться. Ми не є ворогами нашої збірної. Подивіться, як всі згуртувалися. Я люблю цей час. У нас нелегкий час, йде війна, гинуть солдати і люди. І тут ми можемо показати свій крик душі, наша збірна. Ми всі об’єдналися. Тому звичайно віримо, що зараз команда виграє наступну гру і ми всі будемо на руках їх носити. Хочеться, щоби ця казка для нас тривала.

Ротація у плей-оф

Зараз трішки відпочинемо. Подивіться, як просів Забарний. Він же ж молодий хлопець. Я не можу про нього поганого слова сказати. Він уперше грає на такому чемпіонаті. І він гарно виглядав і в УПЛ. Але знову ж таки, це інший рівень. Тут футболісти бігають і судді не допомагають. Тут тебе раз-раз – і понесли. Вперед біжиш, назад таксі викликаєш. Люди тут бігають. Тут кожна команда отримує критику від своїх уболівальників. Ви погляньте, як люди гімни співають. Там здригається повітря. Це не клубний чемпіонат, не Ліга чемпіонів, а збірна. Тут люди гімн співають і плачуть. Сонна артерія виривається. Ось це нація! А є такі збірні, один співає, інший тримає на руці серце, а хтось ні, один мямлить, інший гумку жує. Це не підхід, коли у тебе 50 мільйонів за спиною. Ти маєш вийти так, ну хоча би гімн заспівати, там по грі вже вибачимо…

Давайте не будем о плохом - 1/8 -это уже совсем другой турнир уровень другой. Поэтому просто давайте держать кулаки и за Зинченко,и за Малиновского,и за Шевченко, и просто за сборную!