23 червня 2021 17:15
1

Журналист: "Марадона и Думанский были похожи по своему таланту. Но один жил на западе, а другой - в совке"

Журналіст Руслан Свірін на своїй сторінці в Facebook прокоментував новину про смерть екс-футболіста "Динамо" Ярослава Думанського (на фото).


- Помер Ярослав Думанський (йшов 62-й рік), колишній гравець Динамо Київ - як на мене найобдарованіший на межі 70-х/80-х років футболіст України. Виводив збірну СРСР на матч молодіжного чемпіонату світу з Аргентинцями, а тих - з капітанською пов'язкою Дієго Марадона. Вони були схожими за талантом. Але Марадона жив на Заході, а Думанський - в совку. Тому закінчив так само, як Дієго, але у більш скромних умовах. Як найперспективніший, Думанський опинився в київському Динамо, разом з Андрієм Балем. Але якщо Баль був одружений і мав стримуючий запобіжник, Думанський холостякував і порушував режим. Я ходив на його матчі, захоплювався грою. Думанський виборов золото 1981, Кубок 1982. Збирав стадіони, але життя зіграло з ним злий жарт, бо вже у другий похід за Кубком Кубків Динамо у 85-му пішло без нього. Але з Балем, Балтачею, Дем'яненком, Безсоновим, Блохіним, Чановим, Михайловим, Євтушенком, які грали разом з ним.


Школярем абсолютно не розумів логіку Лобановського, чого його раптом Лобанприбрав з команди, коли повернувся до керма у 1984-му. А старші вболівальники казали - відправив солдатом внутрішніх військ стерегти зону в Бучу, на перевиховання. Бо ж Динамо - команда, що мала приналежність до МВС. Думанський таксував у Франківську час від часу, мав добре серце, але згубних звичок судячи з останніх прижиттєвих фото побороти не зумів Лайт-версію дороги Думанського повторили Саленко, Леоненко, Мілевський, Алієв. До честі Віктора Леоненка він вчасно схаменувся, його і брати Суркіси не зігнули. Саленко вже після кар'єри пішов в разнос. Доля останніх двох відстежується різномастними блогерами і мені не цікава.

"...До честі Віктора Леоненка він вчасно схаменувся, його і брати Суркіси не зігнули..." - що означає це твердження? Цим усім персонажам наливали брати Суркіси?