18 червня 2021 15:16
2

Бущан - первый голкипер сборной Украины, который парировал пенальти в финальных частях Евро

Голкіпер київського «Динамо» Георгій Бущан став одним із героїв учорашнього матчу національної збірної України на Євро-2020.


Крім безлічі сейвів, він також парирував пенальті, який на 57-й хвилині взявся бити захисник збірної Північної Македонії Егзіян Аліоскі. Щоправда, Аліоскі відразу ж добив м'яч у ворота з гри.


Втім, Бущану першому з голкіперів збірної України підкорилося досягнення - він став першим, хто відбив пенальті, призначений у ворота «сині-жовтих» у фінальних частинах чемпіонатів світу та Європи.


Сам матч завершився перемогою України з рахунком 2:1, яка вивела команду Андрія Шевченка на друге місце в групі.


Бущан дебютував за збірну зовсім нещодавно - 7 жовтня 2020 року і з тих пір провів уже 8 ігор за національну команду.

Було б чудово , якби він відбив мяч в сторону , а не знову перед собою , той голу після добивання не було б. А так першим хто відстояв свої ворота після пенальті , мабуть треба вважати голкіпера македонців. Хочу зауважити ще один момент : не сподобалось те , що після парирування Бущаном пенальті на добивання в наш карний майданчик вбігли першими пятеро гравців зб.Пн.Македонії , а наші гравці стояли і ловили при цьому гав. Напевно, вже подумками думали , що Жора не "візьме"цей удар... Те саме відбулося і при пробитті пенальті Малиновським - першими на мячі в штрафній були македонці , а наші соплі "жували"...
Сховати
SheriFF_2, "Бущан - первый голкипер сборной Украины, который парировал пенальти в финальных частях Евро'