13 червня 2021 11:22

Вадим СКИЧКО: "Шансы у Украины точно будут, но..."

Нідерланди та Україна востаннє зустрічалися у далекому 2010 році у товариському матчі на «Донбас Арені». Тоді все закінчилося 1:1. Постійний прогнозист і коментатор MEGOGO Вадим Скічко припускає, що нічийний результат теж може статися на Євро-2020.


- Нідерланди вважають не лише фаворитом матчу проти України, а ще й фаворитом групи С. «Ораньє» грають вдома, у Амстердамі, купа їхніх футболістів є представниками топ-чемпіонатів. Після провалу 2012 року та не виходу на ЧЄ у 2016 у Нідерландів нарешті з’являється шанс нагадати про себе. У чудовій формі перебуває Мемфіс Депай. Без десятого номера нинішня збірна Нідерландів втратила би свою іскру. До речі, про втрати – проти України не зіграє Матайс де Лігт. Це на додачу до втрат Яспера Сілессена та Вірджила ван Дейка. Тобто захист господарів буде небездоганним. Ще й Франк де Бур вперто впроваджує не зовсім звичну для Нідерландів схему 5-3-2.


Шанси в України точно будуть, але чи скористаються ними «жовто-сині»? На мою думку, Нідерланди переважають у багатьох аспектах, але їхні свіжі невдачі з непотраплянням на чемпіонати світу та Європи, а також кадрові втрати, дещо бентежать. Нічия у Амстердамі буде неабияким позитивом для України, хоча я схиляюся до успіху «Ораньє». Звідси, так би мовити, застрахований варіант.