9 травня 2021 16:03
1

"Мариуполь" на своем поле разгромил "Десну" и оставил черниговский клуб без еврокубков

"Десна" залежала сама від себе. Перемога з будь-яким рахунком над "Маріуполем" гарантувала чернігівцям вищу позицію у турнірній таблиці, аніж у "Ворскли". І перший погляд на стартовий склад "Маріуполя" навіяв думку, що шансів у полтавців обмаль.


Остап Маркевич виставив фактично резерв, "Десна" грала без Тотовицького, але у вельми бойову складі. На полі у чернігівців була перевага, однак до пори до часу креативу не вистачало. А без креативу немає голів.

На старті поєдинку Безбородько сильно вистрілив зі штрафного, чим ледь не змусив помилитися дебютанта основного складу "Маріуполя" Кравцова. Голкіпер незграбно відбив перед собою, а там уже Мампассі підстрахував. Під час тієї ж атаки, - тільки після розіграшу кутового, - воротам господарів загрожував Домбровський. "Десна" нагнітала, проте стартова активність не знайшла свого продовження.

Наступна хвиля атак накотилася на ворота азовців лише наприкінці тайму. Було цікаво, коли Тамм скинув на Калітвінцева, але Владислава випередив голкіпер. Треба зауважити, що трохи раніше Калітвінцев бив зі штрафного – "Десна" була активнішою, що й відповідало турнірним завданням команди Рябоконя.

"Маріуполь" міг здивувати, коли Сікан відгукнувся на флангову передачу, але пробив занадто слабко. Зрештою, господарі пропустили, адже постійний тиск на ворота породжував метушню та індивідуальні помилки гравців "Маріуполя". "Десна" розіграла більшість на лівому фланзі, Сухоцький подав, Конопля виграв позиції, перестрибнув опонента та влучно пробив – 1:0.

Незрозуміло лише, чому так пасивно "Десна" розпочала другу 45-хвилинку? Без моментів біля чужих воріт, недбало біля власних. Момент Очеретька повинен був стати дзвіночком для чернігівців, але не став. У підсумку, саме від Очеретька (в іншому епізоді) прилетів гол у ворота Паста – класним дальнім ударом. А за дві хвилини був нокаут: передача Стасюка з лівого флангу пішла у гущу футболістів до площі воріт, м'яч відлетів на дальню стійку, де Сікан найкраще зорієнтувався. 2:1.

До всіх своїх проблем "Десна" отримала ще й вилучення: дві жовтих впродовж чотирьох хвилин отримав Домбровський. До другого попередження немає питань, але перше явно притягнуте за вуха. Єврокубки плавно пропливали повз…

Коли втретє забив "Маріуполь", - виходом сам на сам після передачі Стасюка дубль оформив Сікан, - усе стало зрозуміло остаточно. А гол Бондаренка (вихід два в два, індивідуальні дії Артема), - то вже знущання, на яке, напевно, госты не заслуговували. Торішній матч проти "Вольфсбурга" так і залишиться єдиним єврокубковим для "Десни" ще мінімум на рік. Чернігівці не виграли жодного з останніх п'яти поєдинків в УПЛ, за що отримали справедливе покарання.

У Лізі конференцій разом з "Колосом" зіграє "Ворскла".

Мариуполь. Стадион им. В.С.Бойко

Главный арбитр: Николай Балакин (Киевская область)

Ассистенты: Виктор Нижник (Винница), Андрей Скрипка (Кропивницкий)

ФК Мариуполь - Десна 4:1
Голы: Сергей Чоботенко 61, Даниил Сикан 63, Даниил Сикан 78, Артём Бондаренко 80 - Ефим Конопля 44

ФК Мариуполь: Павел Кравцов, Максим Чех, Олег Очеретько, Кирилл Меличенко, Сергей Горбунов (Петр Стасюк 46), Алексей Кащук (Артём Бондаренко 55), Марк Мампасси, Назарий Муравский (Сергей Чоботенко 56), Александр Драмбаев, Эльдар Кулиев, Даниил Сикан (Родион Плакса 80)

Десна: Евгений Паст, Йоонас Тамм (Евгений Чепурненко 84), Владислав Огиря (Леван Арвеладзе 84), Андрей Домбровский, Владислав Калитвинцев, Егор Картушов (Максим Дегтярёв 81), Андрей Гитченко, Денис Безбородько, Артем Сухоцкий (Андрей Мостовой 69), Алексей Гуцуляк, Ефим Конопля

Предупреждения: Назарий Муравский 37 - Алексей Гуцуляк 56, Андрей Домбровский 58, Андрей Домбровский 62, Артем Сухоцкий 69 Удаление: Андрей Домбровский 62
Как-то странно, удаление и четыре мяча в ворота Десны за пол часа? Там Балакин случайно не наработал в пользу Ворсклы? Этого гондона всегда назначают когда нужно прибить одну из команд.